ANASAYFA arrow right Güncel

Öğrencilerin akademik çıktıları yorumlama ve yeni çıktılar üretebilme yetkinlikleri gelişecek

Öğrencilerin akademik çıktıları yorumlama ve yeni çıktılar üretebilme yetkinlikleri gelişecek
YAYINLAMA: 20 Kasım 2023 / 21.08
GÜNCELLEME: 20 Kasım 2023 / 22.00

Video ve Fotoğraf alanında yaptıkları çalışmalar ve verdiği eğitimlerle adından sıkça söz ettiren Digitalartpvstudio Reklam Ajansı, Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) “Fotoğrafçılık ve Videografi” workshopu düzenledi.

GAÜN Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşen etkinlik ile sinema, videografi ve fotoğrafçılık alanlarında öğrencilere kapsamlı bir eğitim fırsatı sunuldu.

Fotoğrafçılık ve videografi alanlarında sektörel deneyime sahip Erkan Karataş ve Alptuğ Özyurt tarafından verilen eğitimlerle videografi ve fotoğrafçılık ile ilgilenen öğrencilere teorik bilgilerin sunulması ve bu bilgilerin uygulama alanına taşınması amaçlandı. 

Etkinliğin açılışında konuşan GAÜN Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi M. Özer Özkantar, sinemanın teoriğin yanı sıra pratik imkânlarının da anlaşılması, deneyimlenmesi ve özümsenmesinin sinema okuyan öğrencilerin kişisel ve bilişsel yetkinlikleri açısından kritik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Dr. Özkantar, “Bu noktada, iki gün boyunca sürecek videografi ve fotoğrafçılık çalıştayının, öğrencilerimizin akademik çıktıları yorumlama ve yeni çıktılar üretebilme yetkinliklerini etkin bir şekilde arttıracağına inanmaktayım. Bu değerli deneyim için desteklerini esirgemeyen ve bu fırsatı bize sunan Rektörümüz Prof. Dr. Arif Özaydın’a, Dekanımız Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay'a ve şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Etkinliğin ilk gününde Erkan Karataş ve Alptuğ Özyurt tarafından öğrencilere teorik ve pratik eğitimler verilerek, sinema ve videografi üzerine temel yetkinlikler kazandırıldı. Öğrencilere profesyonel film ekipmanları tahsis edilerek, bu ekipmanlarla uygulama yapma şansı tanındı. İlk günün sonunda etkinliğe katılan öğrenciler, kamera ve diğer temel video araçlarının kullanımı ve ışıklandırma gibi temel videografi bilgilerini uygulayarak deneyim edindi.  

Etkinliğin ikinci gününde ise portre fotoğrafçılığı ve endüstriyel fotoğrafçılık konularında teorik eğitimler düzenlendi. Uzman eğitmenler tarafından öğrencilere portre ve ürün fotoğrafları çekme teknikleri öğretildi. Ayrıca, etkinlik alanında bir fotoğraf stüdyosu kurularak öğrencilere bu konularda kendi projelerini gerçekleştirmeleri için uygulama alanı sağlandı. Eğitimin sonunda etkinliğe katılan öğrenciler, portre ve ürün fotoğrafçılığı alanlarında kendi eserlerini üretti.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *