ANASAYFA arrow right Güncel

Öğrenciye müjdeli haber

Öğrenciye müjdeli haber
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.10
Bakanlar Kurulu'ndan üniversite öğrencilerine iyi haber geldi.

Bakanlar Kurulu, üniversite öğrencilerinden alınacak harç miktarlarına geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zam yapmadı. 


Bakanlar Kurulu, üniversitelerde eğitim gören öğrencilerin 2011-2012 eğitim-öğretim yılında ödemesi gereken katkı paylarını belirledi.
Resmi Gazete'de yayımlanan ve 31 Haziran 2011 tarihinden itibaren geçerli olan karara göre, yükseköğretim kurumlarında öğretim gören öğrencilerden okudukları bölümlere göre birinci öğretimde 71 lira ile 591 lira, ikinci öğretimde ise 770-4 bin 268 TL arasında katkı payı alınacak.
Bakanlar Kurulu kararına göre üniversitelerdeki lisans programlarının 2011-2012 akademik yılı katkı payı miktarları şöyle:
''Tıp fakülteleri 591 TL, diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri 494 TL, veteriner fakülteleri 386 TL, tıbbi biyolojik bilimler ve fizik tedavi ve rehabilitasyon programları ile teknik eğitim fakülteleri 281 TL, İTÜ İşletme Fakültesi 402 TL, mühendislik, mimarlık, mühendislik-mimarlık, inşaat, makine, maden, elektrik-elektronik, kimya metalürji, mühendislik ve teknik, uçak ve uzay bilimleri, ziraat ve orman fakülteleri, mimarlık ve tasarım ile mühendislik ve doğa bilimleri fakülteleri 387 TL, gemi inşaat ve deniz bilimleri, deniz bilimleri, su ürünleri, denizcilik, tekstil teknik ve tasarım, sanat ve tasarım, güzel sanatlar fakülteleri 316 TL, fen, fen-edebiyat (fen programı), dil ve tarih-coğrafya, ilahiyat, eğitim, mesleki eğitim, sağlık eğitim, sağlık bilimleri, endüstriyel sanat eğitim, ticaret turizm eğitimi, eğitim bilimleri, edebiyat, fen-edebiyat (edebiyat ve sosyoloji programı) iletişim bilimleri ve iletişim fakülteleri ile insani bilimler ve edebiyat fakültesi 284 TL, hukuk, iktisat, işletme, siyasal bilgiler, iktisadi ve idari bilimler 313 TL, Açıköğretim Fakültesi 71 TL.''
Yüksekokul öğrencileri de harç ücretlerini zamsız ödeyecek.
Lisansüstü öğrenim yapan öğrenciler ise 258 TL ödeyece k.AA





Öğretmen atamaları yapıldı



Milli Eğitim Bakanlığı, 11 bin 475 kadroya öğretmen atadı.Öğretmen atamaları dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in de katılımıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda tören düzenlendi.

Törende konuşan MEB Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın, 18-24 Ağustos 2011 tarihleri arasında öğretmenlik için 57 bin 952 adayın başvurduğunu, bu adaylardan 55 bin 718'sinin başvurusunun uygun bulunduğunu bildirdi. Yalçın, 55 bin 718 aday arasından 80 ayrı branşta 11 bin 544 kadroya atama yapılacağını belirtti.
Törende, Bakan Dinçer'in konuşmasının ardından bilgisayar kurasına geçildi ve KPSS puan sıralamasına göre 11 bin 475 adayın ataması yapıldı. Atamalar sonucunda taban puanlar Müzik Öğretmenliğinde 59.9, Okul Öncesi Öğretmenliğinde 67.2, Sınıf Öğretmenliğinde 80.5, Tarih Öğretmenliğinde 84.6, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğinde 84.0, Türkçe'de 89.2 olarak gerçekleşti.
Öğretmen olarak atananlar, 5 Eylülde göreve başlayacak.

Dinçer: Öğretmen seçme ve atama sistemi gündemimizde
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmen seçme sisteminin öğretmenlik mesleğini daha iyi yapacak kişileri seçmeye yeterli olmadığını belirterek, ''Öğretmen seçme ve atama sistemine ilişkin sorunların çözümü öncelikli gündem maddelerimizin başında gelecek'' dedi.
Dinçer'in konuşmasında öne çıkan açıklamaları şöyle:
Öğretmenlik mesleği, gerçekten de kendi meslek gruplarına denk diğer meslek gruplarıyla kıyaslandığında hem ücret hem de diğer haklar bakımından arzu edilen düzeyde değildir.
Öğretmenlerin bilgi çağının gençlerini yetiştirecek niteliklerle donanmış olması gerektiğinden hareketle, öğretmene ihtiyacı olduğu her alanda daha çok yatırım yapacağız.
Öğretmen seçme ve yerleştirme süreçlerinde yetersizlik olduğuna, yer değiştirme ve görevde yükselmelerde de objektif davranılmadığına dair ortak bir kanı bulunmaktadır. Bu algıyı oluşturan nedenler varsa bunları da ortadan kaldırmalıyız.

Öğretmen atamaları yapıldı

















Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *