Cumhuriyet Halk Partisi Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş, Oğuzeli ile Karkamış ilçeleri arasındaki anayolda kar temizleme ve tuzlama çalışması yapılmadığını belirterek yetkililere acil çağrıda bulundu.
Oğuzeli–Karkamış güzergâhında ulaşımın ciddi risk altında olduğunu vurgulayan Keleş, yolun yalnızca araçların oluşturduğu teker izleri üzerinden kullanılabildiğini, bunun da kazalara davetiye çıkardığını ifade etti.
Cumhuriyet Halk Partisi Oğuzeli İlçe Başkanı Seydi Ahmet Keleş, yoğun kar yağışına rağmen anayolda herhangi bir kar temizleme ya da tuzlama çalışması yapılmadığını belirterek, sürücülerin can güvenliğinin tehlikeye atıldığını söyledi. Keleş, yolun büyük bölümünün kapalı durumda olduğunu ve ulaşımın sağlıklı şekilde sağlanamadığını dile getirdi.
Anayolun bölge için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Keleş, “Bu güzergâh hem günlük ulaşım hem de ticaret açısından kritik bir yol. Gerekli önlemler alınmadığı için vatandaşlarımız zor durumda kalıyor” dedi.
Seydi Ahmet Keleş, Oğuzeli Belediyesi ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni göreve davet ederek, “Acilen kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapılmalı, vatandaşlarımızın güvenliği sağlanmalıdır. Bu ihmal kabul edilemez” ifadelerini kullandı. Keleş, sorunun takipçisi olacaklarını ve çalışmalar başlayana kadar kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini belirtti.Haber Merkezi
