ANASAYFA arrow right Güncel

Okullar tatil edildi

Okullar tatil edildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.40
Gaziantep'te etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki okullarda bugün eğitime
Gaziantep'te etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il genelindeki okullarda bugün eğitime ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bölgede görülen kar yağışı, aşırı buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yarın resmi ve özel tüm ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.
Ayrıca Gaziantep'te kamuda çalışan kronik hasta ve hamilelere de 1.5 gün izin verildiği açıklandı.
Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Meorolojik tahmin verilerine göre bölgede şiddetli kar yağışı görünmesi, aşırı buzlanma ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.
Açıklamada, "İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile 04 Ocak 2016 Pazartesi (bugün) öğleden sonra (yarım gün) taşıma merkezi okullar, 05 Ocak 2016 Salı günü ilimiz dahilindeki resmi ve özel tüm ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Söz konusu karar ve 03.12.2002 tarih ve 58 Sayılı Başbakanlık Genelgeleri uyarınca, olumsuz hava şartları nedeniyle, kamu görevlisi malul ve engelliler, ayrıca bir talimat ve talebe gerek kalmadan, belirlenen tatil süresince izinli sayılacaktır" denildi.
Ayrıca açıklamada kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan kronik hastalığı bulunanlar ve hamile personel de (1,5) gün süre ile idari izinli sayılacağı belirtilirken, özellikle ulaşımda kar yağışı nedeniyle oluşabilecek tehlikelere karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.İHA-AA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *