Mersin’in Anamur ilçesinde 12 yaşındaki bir öğrencinin okul müdürünü tüfekle yaralaması, toplumsal şiddetin geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne serdi
Şiddet olayına sert şekilde tepki gösteren Eğitim Sen Gaziantep Şubesi, ‘’Anamur’da bir ortaokulda yaşanan ve bir öğrencinin okul müdürünü silahla yaraladığı bu ağır olay, çocukların ve eğitim emekçilerinin nasıl güvencesiz koşullarda bırakıldığını bir kez daha gözler önüne serdi’’ ifadelerini kullandı.
Eğitim emekçilerinin güvencesiz koşullarda bırakıldığı bir kez daha gözler önüne serildi
Şube Başkanı Ömer Parlakçı, ‘’Benzer olayların yeniden yaşanmaması için kamusal sorumluluğun eksiksiz biçimde yerine getirilmesini; okullarda rehberlik, psiko sosyal destek ve çocuk koruma hizmetlerini kapsayan bütünlüklü sosyal destek mekanizmalarının acilen oluşturulmasını talep ediyoruz’’ dedi.
Okullar, çocukların güvenli bir ortamda eğitim alması sağlanmalı
Okullar, şiddetin üretildiği ya da yalnızca görünür hale geldiği mekânlar değil, çocukların korunmasının, desteklenmesinin ve güvenli bir ortamda eğitim almasının sağlandığı kamusal alanlar olmak zorunda olduğunu dile getiren Parlakçı, ‘’Rehberlik ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin yetersiz, geçici ve çoğu zaman formaliteye indirgenmiş biçimde yürütülmesi kabul edilemez. Eğitim emekçilerinin, sosyal hizmetlerin ve kamusal çocuk politikalarının yerine ikame edilmesi ise ne mümkündür ne de sürdürülebilir’’ değerlendirmesini yaptı.
Olay, cezalandırıcı değil koruyucu ve onarıcı bir yaklaşımla ele alınmalı
Yaralanan okul müdürüne geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Parlakçı, ‘’Bu olayın tüm boyutlarıyla, çocuğun üstün yararı esas alınarak, cezalandırıcı değil koruyucu ve onarıcı bir yaklaşımla ele alınması gerektiğini vurguluyoruz. Eğitim-Sen olarak, benzer olayların yeniden yaşanmaması için kamusal sorumluluğun eksiksiz biçimde yerine getirilmesini; okullarda rehberlik, psiko sosyal destek ve çocuk koruma hizmetlerini kapsayan bütünlüklü sosyal destek mekanizmalarının acilen oluşturulmasını talep ediyoruz’’ çağrısında bulundu.
Anamur’da bir ortaokulda yaşanan ve bir öğrencinin okul müdürünü silahla yaraladığı ağır olayın, çocukların ve eğitim emekçilerinin nasıl güvencesiz koşullarda bırakıldığını bir kez daha gözler önüne serdiğini kaydeden Parlakçı, ‘’Okula silahla gelebilen bir çocuğun varlığı, tekil ve bireysel bir “olay”dan değil; okul güvenliği, rehberlik hizmetleri, psiko sosyal destek ve çocuk koruma mekanizmalarındaki derin ve yapısal eksikliklerden söz edilmesi gerektiğini açıkça ortaya koyuyor’’ şeklinde konuştu. Haber Merkezi
