ANASAYFA arrow right Güncel

Okumak ve üretmek tek çıkış yolumuz

Okumak ve üretmek tek çıkış yolumuz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Türkiye’de, her yıl 30 Mart ile 5 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nın bu yıl ki teması “Şehir Kültür
Türkiye’de, her yıl 30 Mart ile 5 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kütüphane Haftası’nın bu yıl ki teması “Şehir Kültürü ve Kütüphaneler” oldu.
Kütüphane Haftası dolayısıyla Sabah’a konuşan Türk Kütüphaneciler Derneği Gaziantep eski Şube Başkanı Yüksel Polat, Koronavirüs nedeniyle etkinliklerin iptal edildiğini söylerken, “Bu zor şartlar bize gösterdi ki okumak ve üretmek tek çıkış yolumuz. Okumak hayal etmektir, anlamaktır, bilmek, uygulayarak gelişmektir ve kütüphaneler sadece bilgi bulaştırır” şeklinde konuştu.
Koronavirüs nedeniyle
tüm etkinlikler iptal edildi
56. Kütüphane Haftası etkinlikleri Koronavirüs nedeniyle iptal edildiğini belirten Polat, “Her yıl Mart ayının son haftasında başlayan Kütüphane Haftası’nın bu yıl (30 Mart-05 Nisan) arasında kutlanacaktı. Yapılan planlar ve programlar tümüyle iptal edildi. Her duruma en hızlı ayak uyduran kurumların başında gelen kütüphaneler ve kütüphaneciler bu zor günleri halkımızla birlikte atlatmak için sanal ortamda kutlama kararı aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türk Kütüphaneciler Derneği önderliğinde programlar hazırlandı ve kutlama programları sanal ortamda halkın beğenisine sunuldu. Evde kal çağrısını uyan vatandaşlarımız için uzaktan da olsa haftamız boş geçmiyor” dedi.
Kitaplar ve kütüphaneler
en iyi dostlarımızdır
“Şehir kültürü ve kütüphaneler dediğimiz zaman; içinden geçtiğimiz bu dönemde mekanlara bağlı kalmadan da kütüphaneler işlevlerini yerine getirebiliyor” diyen Polat, “İçinde bulundukları şehirlerin özüne katkı sunan hizmetleriyle var olmaya her koşulda devam ediyor. Dünya genelinde caddelerin, sokakların ıssızlaştığı ve kimsesizleştiği şu günlerde kitaplar ve kütüphaneler yanı başımızda duran en iyi dostlarımızdır. Ruhumuzun ve zihnimizin temizliğine en iyi ilaç kitaplardır. Kütüphaneler bulundukları şehrin hafızasını oluşturmasının yanı sıra eğitim, bilgi ve kültürüne ev sahipliği yapıyor” ifadelerini kullandı.
Okumak, her zaman
zihni temiz ve diri tutar
Türk Kütüphaneciler Derneği Gaziantep eski Şube Başkanı Yüksel Polat, konuşmasını şu şekilde bitirdi: “Bulunduğu şehre her alanda katkıda bulunan kütüphaneler aynı zamanda o şehrin kalbi durumundadır. O kalbe can verecek olanlar i kütüphaneciler, kütüphane ve kitap dostlarıdır. O şehirde yaşayan kütüphane kullanımı ve okuma seviyesi kalbinin yaşamasına, diri kalmasına neden olacaktır. Geleceği yazabilmek için bugün okumak gerekir. Bu zor günleri okuyarak geçirdiğimizde hem olayları kolay atlatabilir hem de geleceğe umutla bakabiliriz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, etkin kütüphane ile çeşitli etkinlikler yapmaktadır. E-Kitap uygulaması ile kitaplara ulaşmak kolaylaştı. E-Devlet uygulaması ile kütüphanelere üye olarak bilginin ve kültürün kapılarını bu zor günlerde açarak hayatımızı kolaylaştırabiliriz. Okumak, her zaman zihni temiz ve diri tutar.” Hüseyin Karataş
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *