ANASAYFA arrow right Güncel

Onurlu insan filmi gerçek bir hayat öyküsüdür

Onurlu insan filmi gerçek bir hayat öyküsüdür
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.49
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.49
Küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilmesi, günümüzün en büyük sorunları arasında yer alıyor. Mart ayında çekimlerine başlanacak olan ‘Onurlu İnsan’ filmi toplumun yarayan kanası olan küçük yaşta evlendirilen bir kız çocuğunun hikâyesini an
Küçük yaştaki kız çocuklarının evlendirilmesi, günümüzün en büyük sorunları arasında yer alıyor. Mart ayında çekimlerine başlanacak olan ‘Onurlu İnsan’ filmi toplumun yarayan kanası olan küçük yaşta evlendirilen bir kız çocuğunun hikâyesini anlatıyor

‘Onurlu İnsan’ filmini gerçek bir olaydan esinlenerek yazdığını belirten Gaziantep Sanatçılar Derneği Başkanı Ahmet Onurlu, filmde yerli sanatçıların oynayacağını söyledi. “Hep yerel sanatçılara yer verdim bu alanda da hiçbir ünlü sanatçıyı bu filmde oynatmayacağım. Yetiştirmiş olduğumuz tiyatro ve sinema dersi alan çocuklarımızı filmde başrolde rol vereceğim” dedi.


Sabah-Filmde tanınmış kişiler mi yoksa yerel sanatçılar mı oynayacak? Film nerede çekilecek ve kaç kişilik bir ekipten oluşacak?
Onurlu- Sanatçılar Federasyonu’nun bir ilk projesi olacak bu film. Biz dernek veya federasyonken hep yerel sanatçılara yer verdik, bu filmde de hiçbir ünlü sanatçıyı oynatmayacağım. Yetiştirmiş olduğumuz tiyatro ve sinema dersi alan çocuklarımızı filmde başrolde rol vereceğim. Kendimde aynı zamanda filmde komutan olarak oynuyorum. Şuan kadro seçimini yapıyoruz. Oyuncularımızın karakterlerini belirliyoruz. Mart ayı içerisinde start vereceğiz. Muhtemelen 3 ay kadar sürer, 3 ay boyunca Gaziantep ve ilçelerinde, köylerde, kasabalarda çekimler yaparak, hem ilimizin tanıtımını hem buradaki bazı mekânlarda daha önce çekmiş olduğumuz dizilerde Şanlıurfa Halfeti’de çektiğimiz bir dizi vardı. Halfeti saklı bir cennet. Güneydoğu’da kimse bilmiyordu, ama bizim sayemizde bir turist akınına uğradı.
Bu filminde Gaziantep’in kültürüne bir miras projesi kalacağına eminim. 46 kişi rol alacak, yardımcı oyuncular, figüranlarla birlikte 122 kişiyiz.

Sabah-Filmdeki karakterlerden biraz bahseder misiniz? Yetkililerden beklentiniz nelerdir?
Onurlu- Kürşat astsubay var o benim ve Fatma başrolde oynayan kızımız, Ahmet damat adayı Zeynep diye bir kızımız var. Şuan oynayacak arkadaşlarımızı kesinleştirmedik. Burada isim verirsek ileriki günde sıkıntı. Anne, baba, köy, karakol, öğrenci öğretmen, köyün delisi ve muhtarı var.Kamu kuruluşları bize çok destek verecek. Fazla bir maddi bir beklentimiz yok. Çünkü oyuncuların tamamı bizden olduğu için fazla bir giderimiz yok, lojistik olarak bize bir destek verirlerse o bize yeter.

Sabah-Peki halkın filme talebi nasıl? Şu anda kaç kişi başvuru yaptı?
Onurlu- Aşırı derecede yoğun bir talep var.’Yaptıklarınız yapacaklarınız teminatıdır.’ Gaziantep olarak bu ajans konusunda çok geride kalmıştık. Ajanslarımıza genç kızlarımız müracaat ediyorlar, kayıt yaptırıyorlar ve erkeklerimiz modellik için kayıt yaptırıyorlar, askıda kalıyor. 2015-2016 yılında çektiğimiz bir dizi bizim için dönüm noktası oldu. Filmde oynayan arkadaşlarımızın alacak verecek gibi sıkıntısı olmadığı için duyan duymayanı haberdar etti. Şuanda da 3 bin başvuru var. Kadın-erkek, çocuk-yaşlı- genç başvuru yapıyor.

Sabah-Onulur İnsan filmi senaryosu nasıl oluştu, gerçek bir olaydan mı esinlenildi?
Onurlu- Çok sevdiğim bir aile dostum vardı, onun bir kaç defa misafiri oldum. Çocuğunun başından böyle bir olay geçmişti. O kızcağız evlendirildi, hikâyeyi oradan esinlenerek yazdım ve senaryoya ekleme yaptım. Kız ayrılırken eşinden bütün herkes diyor ki kız boşandı, ama o kızımızın ileriki günde neyle karşılaşacağını halk bilmedi. Kız 9 yıl okuduktan sonra geliyor Ahmet’le evliliğe devam ediyor.

Sabah-Siz kendinizi üniforma içinde nasıl hayal ettiniz? Lider olmak ister miydiniz?
Onurlu- Benim hayalimdi. İlkokulda sınıf başkanlığı yaptım. Gençlik dönemlerimizde mahalli spor kulüplerinde dernek başkanlığı yaptım, askerde tim komutanıydım, hep hayalimde yönetici olmak vardı. Bir komutan olup askerin başında veya emniyet müdürü olup polis teşkilatının başında olmayı isterdim. Filmde de kendimi hayal ettim ve o üniformayı da giyecek olmak benim için şereftir.

Sabah- Filmde oynayacak kişileri nasıl belirliyorsunuz, nasıl bir karaktere sahip olması gerekiyor?
Onurlu- Karakter çok önemli. Bazen arkadaşlar ben çok güzelim, manken gibiyim. Gelen genç çocuklar ben modelim veya mafya tarzında oynuyorum diyorlar. Bizim için önemli olan gözümüzde canlandırmış olduğumuz karaktere uyması.Eğer o karaktere uymuyorsa hiçbir önemi yok. Şu anda başvuruların içerisinde 100’e yakın arkadaşımızı seçtik. Baba, anne, kız çocuğu, öğrenci sahnelerimiz var.Ama ana karakteri oynayacak kişinin tiyatro eğitimi alması gerekiyor. Daha önce dizi ve filmlerde figüranlık bile yapmış olsa o bizim için bir deneyimdir. Çünkü seti bilmeyen insan çok sıkıntı çıkarıyor. Beklemeyi bilmek lazım, sabırlı olmak gerekiyor. Burada önemli olan azim ve ben bu işi yapabilirim denmesi. Film setine gelip boy göstermek değil.O karakteri, replikleri dört dörtlük yapmak. Bugün bir Cüneyt Arkın veya Erol Taş veya ünlü sanatçıları da göz önünde bulunduralım. Bunların hepsi doğuştan bu işleri öğrenmediler. Biz istiyoruz ki Gaziantep’ten bu filmle dizi ve sinema oyuncusu çıksın.

Sabah-Filmin sonu nasıl bitiyor? Seyircilerimize biraz tüyo verir misiniz?
Onurlu- Kız öğretmen olduktan sonra mahallesine geliyor ve gidip pazarda Ahmet’i buluyor. Sonra bir bankta oturuyorlar sonra güneşe bir bakış. Hüseyin Karataş


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *