ANASAYFA arrow right Güncel

OSB’de elektrik tüketiminde artış sürüyor

OSB’de elektrik tüketiminde artış sürüyor
YAYINLAMA: 10 Eylül 2025 / 17.58
GÜNCELLEME: 10 Eylül 2025 / 17.58

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Ağustos ayı Organize Sanayi Bölgelerinin elektrik tüketim istatistiklerine göre Antep OSB’de temmuz ayında başlayan elektrik tüketimindeki artış, ağustos ayında da sürdü.

Ağustos ayında OSB’de elektrik tüketimi yüzde 10,29 oldu

Ülkenin ve bölgenin en büyük sanayi ve metropol kentleri arasında yer alan Antep OSB’de, Mart, Nisan mayıs ve haziran aylarında elektrik tüketiminde yaşanan gerileme yerini temmuzda yükselişe bıraktı. Önceki ayda yüzde 10,06 oranında elektriğin tüketiminin gerçekleştiği OSB’de bu oran geçen ay yüzde 10,29’a çıktı.

Türkiye genelinde ağustos ayında elektrik tüketimi bir önceki aya göre yüzde 1,67 oranında azaldı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,01 oranında artan elektrik tüketimi, bu yılın ilk 8 ayında 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 2,7 arttı. Ağustos ayında bir önceki aya göre en çok tüketim artışı Karadeniz Bölgesinde, geçen yılın ağustos ayında göre ise Akdeniz Bölgesinde oldu.

Elektrik tüketiminde ilk sıradayız

İstatistiklere göre ağustos ayında toplam elektriğinde yüzde 41,60’ı 10 Organize Sanayi Bölgesi’nde tüketildi. Antep OSB, yüzde 10,29 elektrik tüketimi ile tüm OSB’ler içerisinde ilk sırada yer aldı. Sonrasında ise yüzde 6,79 ile Osmaniye, yüzde 3,69 ile Adana Hacı-Sabancı, yüzde 3,62 ile Çerkezköy, yüzde 3,18 ile Manisa, yüzde 3,09 ile Konya, yüzde 2,99 ile Bursa, yüzde 2,71 ile Eskişehir, yüzde 2,68 ile İskenderun ve yüzde 2,54 ile Kayseri geldi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *