ANASAYFA arrow right Güncel

Özel okullar için eğitim desteği başvuruları başladı

Özel okullar için eğitim desteği başvuruları başladı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.31
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.31
2015-2016 eğitim öğretim yılı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından özel okullarda okuyan
2015-2016 eğitim öğretim yılı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından özel okullarda okuyan veya okuyacak öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları başladı.
Mektebim Koleji Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölüm Başkanı Serpil Yılmaz, özel okulların okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kademelerinde okuyacak yaklaşık 230 bin öğrencinin eğitim ve öğretim desteğinden ilk defa faydalanacağını belirtti. 2 Eylül’de sona erecek başvurular için özel okullar MEBBİS, öğrenciler ise e-Okul sistemi üzerinden başvuru yapabilecekler.

Yılmaz’ın açıklamalarına göre bu yıl başvuru ve süreç ile ilgili değişiklikler yapılarak Bakanlık tarafından teşvik alacak öğrenci sayısı arttırıldı. Destekten yararlanmak isteyen öğrenciler ve aileleri Tespit Formunu doldurarak girdikleri kriterlerle puan toplayacak ve sıralamaya göre teşvikten yararlanacaklar. Anne veya babası MEB’de çalışan öğrenciler geçen yılda olmamasına rağmen bu yıl 70 puanla sisteme dâhil edildi. Anne veya babasından birini kaybetmiş öğrenciler ise 80 puan alacaklar. Geçtiğimiz yıl akademik başarı toplam puanlamayı yüzde 50 etkilerken bu yıl bu oran yüzde 26’ya çekildi. En önemli kriterlerden biri olan ailelerin toplam gelirinin genel puana katkısı yüzde 10 iken bu yıl arttırılarak yüzde 34’e çıkarıldı. Yılmaz, MEB’in bu yıl okul öncesi için 2 bin 680, ilkokul öğrencileri için 3 bin 220, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrenciler için 3 bin 750 Lira eğitim öğretim desteği vereceğini ifade etti.

Başvuruların 2 Eylül’e kadar devam edeceğini belirten Yılmaz, öğrencilerin ve ailelerin özellikle bu yıl değişikliğe gidilen iki maddeye çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Yılmaz, “Eğitim öğretim desteği alarak bir okula kaydını yaptıran öğrenciler, eylül ayında nakil yaptırırsa destek hakkını bu yıl kaybedecekler. Ayrıca eski yönetmelikte özel okulda burslu okuyan öğrencilere eğitim öğretim desteği verilmezken bu yıl burs oranı yüzde 51’in altında olan öğrenciler de destekten faydalanabilecekler” derken, bu nedenlerle başvuru süresinin iyi değerlendirilmesini ve tespit formunun çok dikkatli doldurulması gerektiğini belirtti. ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *