ANASAYFA arrow right Güncel

Özelleştirmenin ağır faturası halka kesiliyor

Özelleştirmenin ağır  faturası halka kesiliyor
YAYINLAMA: 29 Temmuz 2025 / 11.09
GÜNCELLEME: 29 Temmuz 2025 / 11.09

Gaziantep karanlıkta, çözüm kamulaştırmada!

Sosyalist Cumhuriyet Partisi Gaziantep İl Başkanı Murat Soycan, “Gaziantep’te halkımız, günlerdir süren ve sistematik hale gelen elektrik kesintileri nedeniyle mağdur edilmektedir. Sanayi kenti Gaziantep, üretimden hane halkına kadar tam bir karanlığa gömülmüş durumdadır. Bu kesintilerin başlıca sorumlusu ise şehrimize elektrik dağıtan özel şirket Enerjisa’dır. Bu yaşananlar basit bir teknik arıza değil; kamu hizmetlerinin özel sermayeye peşkeş çekilmesinin, özelleştirmenin ağır faturasının halkımıza kesilmesidir” dedi.

“Elektrik gibi temel bir ihtiyaç, özel şirketlerin kâr hırsına teslim edilemez!” diyen Soykan, “Bugün yalnızca Gaziantep'te değil, Türkiye’nin dört bir yanında benzer kesintiler yaşanmakta; halk, hem hizmetten mahrum kalmakta hem de yüksek faturalarla adeta soyulmaktadır. Özelleştirme demek, halkın malının yağmalanması; kamu hizmetlerinin kâr için çökertilmesi demektir. Elektrik satılamaz! Gaziantep’in sıcak yazında elektriksiz kalan evlerde hasta çocuklar, yaşlılar perişan… İşte özelleştirmenin gerçek yüzü! Enerji dağıtımında özel şirketler zarar etmez, elektrik kesilse bile halk fatura ödemeye devam eder; kazanan şirket, kaybeden halk olur. Bu yağmaya ve zorbalığa teslim olmayacağız!

Gaziantep halkı artık sabrının sonuna gelmiştir. Bu karanlık düzene karşı tepki büyümekte, feryatlar sokağa taşmaktadır. Sosyalist Cumhuriyet Partisi olarak bizler, halkımızı mağdur eden bu yağma düzenine son vermeye, kamulaştırma mücadelesini her alanda büyütmeye kararlıyız.

Enerjisa başta olmak üzere tüm özel enerji şirketleri derhâl kamulaştırılmalıdır. Elektrik hizmeti yeniden kamusal denetime alınmalı, halkın yararına, planlı ve eşit biçimde sunulmalıdır.

Buradan açık çağrımızdır: Gaziantep halkını, demokratik kitle örgütlerini, meslek odalarını, sendikaları ve yerel yönetimleri kamulaştırma talebi etrafında birleşmeye, ortak mücadeleye çağırıyoruz. Bu kenti karanlığa gömenlerin maskesini düşürmek, halkımızın hakkını savunmak için hep birlikte ayağa kalkalım!” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *