ANASAYFA arrow right Güncel

Öztürkmen, Diyanetin İskandinav turunu Meclis gündemine taşıdı

Öztürkmen, Diyanetin İskandinav turunu Meclis gündemine taşıdı
YAYINLAMA: 21 Şubat 2024 / 18.55
GÜNCELLEME: 21 Şubat 2024 / 18.55

Maliye Bakanı’nın tasarruf genelgesine rağmen Diyanet yönetimi cümbür cemaat İskandinav turu yaptı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yurt dışı gezilerine ilişkin tasarruf tedbirlerine karşın Diyanet İşleri Başkanlığı, kalabalık bir heyet ile İskandinav ülkelerini ziyaret ettiği ortaya çıktı. CHP Gaziantep Milletvekili Avukat Hasan Öztürkmen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kalabalık bir heyetle gerçekleştirdiği ve kamuoyundan gizlediği 8-13 Şubat tarihleri arasında İsveç, Norveç ve Danimarka gibi ülkeleri kapsayan İskandinav gezisini Meclis gündemine taşıdı.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, ziyaret İsveç, Norveç ve Danimarka ülkelerine yapıldı. Gezilerin amacının, "Diyanet’e bağlı vakıfların genel kurullarına katılmak” olduğu bildirildi.

İskandinav ülkelerini ziyaret eden Diyanet heyetinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yanı sıra eşi Seher Erbaş ile Diyanet İşleri Başkanlığı Başkan Yardımcıları Kadir Dinç ve Selim Argun da yer aldı. Diyanet İşleri Başkanı Teftiş Kurulu Başkanı Hasan Güçlü, Dış İlişkiler Genel Müdürü Mahmut Özdemir, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz ve Strateji Geliştirme Başkanı Mustafa Irmaklı’nın da heyette yar aldığı iddia edildi. Yurt dışı görevine öte yandan özel kalem, protokol, koruma ve basın ekibinin de götürüldüğü kaydedildi.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın İskandinav ülkelerine düzenlediği gezinin masraflarının nereden karşılandığını ve gezinin amacının ne olduğunu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı.

Geziye; Diyanet İşleri Başkanı Başkanı Ali Erbaş ve eşinin yanı sıra başkan yardımcılarının da katıldığı, beraberlerinde özel kalem, protokol, koruma, basın ekibinin de götürüldüğü, heyette bulunanlara 7 günlük harcırahın yanı sıra uçak ve konaklama ücretlerinin de Diyanet bütçesinden karşılandığı iddialarının açıklığa kavuşturulmasını isteyen Öztürkmen,” Yakın zamanda, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın “yurt dışı gezileri” vurgulu tasarruf tedbirlerini yayımlamasına rağmen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın birçok bakanlığı geride bırakan dev bütçesini bu tür özel etkinliklerde kullanması kamuoyunda tepkiyle karşılanmaktadır“ diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *