ANASAYFA arrow right Güncel

Pahalılık ve stokçuluk konusunda denetimler sürecek

Pahalılık ve stokçuluk konusunda denetimler sürecek
YAYINLAMA: 09 Mayıs 2024 / 18.54
GÜNCELLEME: 09 Mayıs 2024 / 18.54

Vali Kemal Çeber, 2024 yılının ilk 4 ayında kentte meydana gelen asayiş olayları ve yapılan operasyonların bilançosunu açıkladı

Genel asayiş, terör, kaçakçılık ve organize suçlar, uyuşturucu, trafik ve göçmen kaçakçılık olaylarında bir düşüş yaşandığını dile getiren Çeber, asayiş olaylarını gündemden çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Çeber, kentteki intihar vakalarının Türkiye genelinin üzerinde olduğuna dikkat çekti, ekiplerin intihar vakaları üzerinde titizlikle çalıştığını ifade etti, hazırlanan raporlar doğrultusunda çalışma yapacaklarının altını çizdi.

Pahalı satan yerlerle görüştüğümüzde cebimizden çıkarıp para vereceğimiz geliyor

Düğünlerde ve etkinliklerde hava ateş açılmaması uyarısında bulunan Çeber, kentteki hayat pahalığı ile ilgili şunları söyledi: ‘‘’Ticaret İl Müdürlüğü ve diğer kurumlar aracılığıyla denetimler yapılıyor. Ekonominin ve maliyenin kendi gerçekleri var. Ülkemizde serbest piyasa ekonomisi var. Her şey arz-talebe göre devam ediyor. Pahalılıkla ilgili en çok zikredilen yerlerle görüştüğümüzde cebinizden çıkarıp para veresiniz geliyor. Ama bu şehrin pahalılık algısından kurtulması lazım. Aksi bu şehre kötülük etmektir. Hem pahalılık hem stokçuluk konusunda uyarıları ve denetimler devam edecek.’’
Düğünlerde havaya ateş etme alışkanlığından vazgeçelim
Çeber, ‘’Vatandaşlarımızın ihbarı büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızdan her türlü suçlarda ihbarlarını yapmalarını talep ediyoruz. Yaz geldi düğün sezonu başlıyor. Düğünlerde havaya ateş etme alışkanlığından vazgeçelim. Vatandaşlarımızın bu konuda hassas olmalarını istiyoruz. Asayiş olaylarını bu ilin gündem çıkarmaya gayret edeceğiz’’ ifadelerini kullandı. 
Gaziantep’te intihar vaka artış oranı ülke genelinin üzerinde
İntihar vakalarına değinen Çeber, şehirde intihar vakalarında bir artış olduğuna dikkat çekti. ‘‘İntihar vakaları üzerine ekiplerimiz çalışıyor. Çalışmalar sırasında ülkede intihar vakalarında bir artış olduğunu gördük. Gaziantep’te intihar vaka artış oranı ülke genelinin üzerinde. İntiharlar arasında benzerlikler var mı, belirli alanlarda yoğunlaşıyor mu, belli yaş grupları ya da belli mesleklerde yoğunlaşıyor mu? Örneğin; intihar vakalarında bağımlıların biraz öne çıktığını görüyoruz. Üniversite sınavından sonra gençlerde bir artış görülür. Kış aylarında yaşlı ve yalnız yaşayanlarda görülür. İntihar vakalarını bunun gibi anlamlandırmaya çalışıyoruz. İlgili birimlerimizin vereceği değerlendirme sonuçlarına göre de yapılması gereken çalışmaları yapacağız’’ şeklinde konuştu.
İlimiz, uyuşturucu operasyonlarında ile mücadelede Türkiye birincisi
Çeber, ‘’İlimiz uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan operasyonlarda hem emniyet hem de jandarma çalışmaları açısından Türkiye birincisi. İlimizin narkotik operasyonlar başarısı Avrupa’nın en başarılı il olma özelliğini kazanmamıza yol açtı. Yapılan başarılı çalışmalar sonucunda önümüzdeki dönemde uyuşturucu trafiğinin güzergahının değişeceğini öngörüyoruz. Narkotik alanındaki başarının önümüzdeki dönemde asayiş olaylarında genel düşüşü de beraberinde getireceğini öngörüyoruz’’ diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *