ANASAYFA arrow right Güncel

Pamuk: Bu konu artık milli güvenlik sorunu!

Pamuk: Bu konu artık milli güvenlik sorunu!
YAYINLAMA: 03 Nisan 2023 / 17.50
GÜNCELLEME: 03 Nisan 2023 / 17.50
Gaziantep’te, Suriyeli olduğu iddia edilen bir hırsız girdiği evde dehşet saçtı.

Servis şoförü Ömer Duymuş, hırsızlık amacıyla gece evine giren, aynı mahallede ikamet eden Suriye uyruklu bir kişi tarafından defalarca bıçaklandı. Kaçarken ayağı kırılan hırsız, polis ekiplerince yakalandı.  Zafer Partisi Gaziantep Milletvekili A. Adayı Mehmet Pamuk, olaya sert tepki gösterdi.

Gaziantep’in merkez Şahinbey ilçesi Perilikaya Mahallesi’nde meydana gelen olayda başından, boynundan ve yüzünün çeşitli yerlerinden defalarca bıçaklanarak ölümden dönen Ömer Duymuş, olayı şöyle anlattı:

 “Servis şoförlüğü yapıyorum. Eve gelip uyudum ve geç saatlerde bir tıkırtıyla uyanınca baş ucumda eli bıçaklı bir kişi gördüm. Bana Arapça bir şeyler söyledi, ben ne dediğini anlamadım. Ben ayağa kalkınca üzerime yürüdü ve boğuşmaya başladık. Bu sırada elindeki bıçağı peşpeşe Boynuma, başıma ve yüzüme saplamaya başladı. Kavga sırasında ben bir an elinden kurtularak aşağıya indim ve ‘kurtarın beni’ diyerek komşularımdam yardım istedim. Komşular benim yardımıma koşunca hırsız da çatıya çıkarak, kaçmak için yan binanın çatısına atlamış. Ancak bu sırada ayağı kırılmış ve polislerce yakalanmış.”

Tedavi için götürüldüğü sağlık kuruluşunda bıçakla yaralanan yerlerine çok sayıda dikiş atılan ve olayın şokunu üzerinden atamayan Ömer Duymuş, “Olayın ardından yakalanan kişinin bizim mahallede yaşayayn bir Suriyeli olduğunu öğrendim. Komşumuz olan bir kişinin bunu yapmış olması benim üzüntümü daha da arttırdı. Bu kişinin en ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Olayı sosyal medya hesabından paylaşan ve Ömer Duymuş’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Zafer Partisi Gaziantep Milletvekili A. Adayı Mehmet Pamuk ise Suriyeli sığınmacıların işledikleri suçlara dikkat çekerek, “Ülkemize sığınan Suriyelilerin işledikleri suçlar ülkemizin bekası için artık bir milli güve-nlik sorunu haline gelmeye başladı” diye konuştu.

Pamuk, “Gaziantep’te evine giren Suriyeli komşusu tarafından başından defalarca bıçaklanan vatandaşımız Ömer Duymuş ölümden döndü. Türklerden 5 kat daha fazla çocuk doğurganlığı olan sığınmacılar, ülkelerine dönmediği sürece Türk halkı tehlike altında kalmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *