ANASAYFA arrow right Güncel

Promosyon süreci şeffaf ve adil yürütülmeli

Promosyon süreci şeffaf  ve adil yürütülmeli
YAYINLAMA: 19 Şubat 2026 / 17.53
GÜNCELLEME: 19 Şubat 2026 / 17.53

Antep’teki eğitim sendikaları, 3 Mart tarihinde yapılacak promosyon ihalesi öncesinde bir araya gelerek sürece ilişkin karşılıklı görüş alışverişinde bulundu

Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Teç-Sen ve EYSEN temsilcileri, 34 bin 334 eğitim çalışanını yakından ilgilendiren ve 3 mart tarihinde yapılacak promosyon ihalesi sürecine yönelik değerlendirme yapmak amacıyla bir araya geldiler.

Önceki promosyon sürecinin ele alındığı toplantıda, geçmişte yaşanan eksiklik ve aksaklıkların tekrar etmemesi adına sürecin daha şeffaf, katılımcı ve eğitim çalışanlarının lehine yürütülmesi gerektiğinin altını çizilirken, bu kapsamda 25 Şubat saat 14.00’te ihale öncesi son değerlendirme toplantısının yapılacağı belirtildi.

Şehirde 34 bin 334 eğitim çalışanı var

İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde ihale komisyonunun oluşturulduğu, sendikaları temsilen yetkili sendika başkanının komisyonda görev aldığı bilgisinin paylaşıldığı toplantıda, kentte görev yapan 34 bin 334 eğitim çalışanı bulunduğu, aylık ise 3 milyar TL bir hesap hareketinin olduğu vurgulandı, rakamın yapılacak promosyon anlaşmasının eğitim emekçileri açısından ne denli önemli olduğu açıkça ortaya konuldu.

Toplantı sonrasında yapılan ortak açıklamada, ‘’İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bankalarla ön değerlendirme yaptığı, bankaların sürece ilgi gösterdiği belirtilmiş. Promosyon ihalesinin 3 Mart tarihinde saat 14.00’te İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda kapalı zarf ve açık artırma usulüyle gerçekleştirileceği bildirilmiş’’ ifadelerine yer verildi.

Ekonomik hakların en üst düzeyde korunmalı

Açıklamanın devamında, ‘’Teknik şartnameye ilişkin ayrıntılı değerlendirmeler yapılmış; eğitim çalışanlarının ekonomik haklarını en üst düzeyde koruyacak ve iyileştirecek maddeler üzerinde fikir birliği oluşturuldu. Eğitim sendikaları olarak; promosyon sürecinin şeffaf, adil ve eğitim emekçilerinin haklarını gözeten bir anlayışla yürütülmesi için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız’’ mesajı verildi.  Haber Merkezi

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *