ANASAYFA arrow right Güncel

Ramazan kahkesi sofralarda yerini aldı

Ramazan kahkesi sofralarda yerini aldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.41
Ramazan aynın vazgeçilmez geleneksellerinden olan sadece Antep’e özgü Halep kahkesi sofralarda yerini almaya başladı.
Ramazan aynın vazgeçilmez geleneksellerinden olan sadece Antep’e özgü Halep kahkesi sofralarda yerini almaya başladı.
Gaziantep’in en eski pastanelerinden olan Önder Pastanesi’nin Sahibi Mehmet Tosun, “Gaziantep’in geleneksel olarak Ramazan ayında yapılan ve raflarda yerini alan bir tür simit olan Ramazan Kahkesi sahur ve iftar sofralarında yerini aldı” dedi.
Tosun, “Herkesin iftar sofrasında mutlaka bulunan, olmazsa olmazlardan bir tanesi olan Halep kahkesi Gaziantep'te, çocuklara oruç tutmayı sevdirmek amacıyla, sadece Ramazan ayında yapılan bir tür simit çeşididir. 'Ramazan Kahkesi', Gaziantepliler'in iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmez lezzetidir. Bir kaç çeşit ramazan kahkesi vardır, ancak şekil olarak değişir. Eskiden gençlerimizin oruç tutmasını teşvik amacıyla ördekli, gazlı, gelinli gibi, bir takım değişik şekillerde de kahkeler yapılırdı. Biz de bu nostaljiyi yaşatmaya çalışıyoruz. Amacımız gençlerimizi oruç tutmaya alıştırmak ,sevdirmek. Eskiden çocuktuk, o zamanlar yarım gün oruç tutardık, amacımız o kahkelerden almaktı o bizim için mükâfattı” diye konuştu.

Ramazanda biraz mütevazi olunmalı
Ramazan deyince akla hayır ve bereketin geldiğini kaydeden Tosun, “Ramazan on bir ayın sultanıdır. Onun Mürüvvetine eren herkesin hoşgörülü ve mütevazı olması gerekir. Ramazanda biraz daha hassas oluyor insanlar. Biraz mütevazı ve anlayışlı olmak lazım” diye konuştu. Adem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *