ANASAYFA arrow right Güncel

“Sağlık Meslek Lisesi mezunu hemşirelerin atamaları yapılmalı”

“Sağlık Meslek Lisesi mezunu hemşirelerin atamaları yapılmalı”
YAYINLAMA: 15 Haziran 2020 / 18.04
GÜNCELLEME: 15 Haziran 2020 / 18.04
CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada lise mezunu Hemşirelerin atamasının yapılması için çağrıda bulundu.

Kaplan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Genç yaşta hastanelerde deneyim kazanmış, 120 bin Sağlık Meslek Lisesi Mezunu hemşire atama bekliyor.

Sağlık Meslek Lisesi Mezunu Hemşireler KPSS’den aldıkları 80-90 puanla atanamıyor.

Her gün tarafımıza onlarca telefon, mesaj ve mail geliyor; seslerini duyurmak buradan, Yüce Meclis huzurunda bizlere düşüyor.

Sağlık bakanlığı onaylı diplomalarıyla Sağlık Meslek Lisesi Mezunu Hemşireler; emeklerinin ve kazanılmış haklarının karşılığını almak istiyor.

Mesleklerini yerine getirmek için hak kazandıkları diplomayla; gerek özel sektörde gerekse devlet kurumlarında çalışmak isteyen Sağlık Meslek Lisesi Mezunu hemşirelerin atamaları biran önce yapılmalı, mağduriyetleri giderilmelidir.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *