ANASAYFA arrow right Güncel

Sanayi ve ticarete kadın eli değmesini fazlalaştırmalıyız

Sanayi ve ticarete kadın eli değmesini fazlalaştırmalıyız
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.10
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.10
25 kadın girişimciye sertifikaları verildi

Geleceğin Üretken Kadınları Derneği(GÜKAD), Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) ve Gaziantep Sanayi Odası(GSO) desteğiyle “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan 25 kadın girişimciye sertifikaları düzenlenen törenle takdim edildi.
Gaziantep’in sanayi ve ticaretine kadın elinin değmesinin fazlalaştırılmasını hedefleyen Geleceğin Üretken Kadınları Derneği(GÜKAD), 25 kadını daha iş Dünyasına kazandırdı. ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan ve iş hayatına atılan kadınlara Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla sertifikaları takdim edildi.
Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşene sertifika törenine, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, Gaziantep Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) İl Müdürü Gökhan Doğan, Geleceğin Üretken Kadınları Derneği(GÜKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Yılmazkaya, GÜKAD dernek yönetimi, üyeler ve çok sayıda davetli katıldı.
Tören, Geleceğin Üretken Kadınları Derneği(GÜKAD)’nin çalışmalarını anlatan slayt sunum ile başladı. Slayt sunumun ardından konuşma yapan Geleceğin Üretken Kadınları Derneği(GÜKAD) Başkanı Arzu Yılmazkaya, ülke ve kent ekonomisine daha fazla kadın elinin değmesini sağlamak amacıyla, yoğun gayret göstereceklerini belirtti.
Geleceğin Üretken Kadınları Derneği(GÜKAD) olarak, Türkiye genelinde işini kuran girişimcilerin oranını yüzde 10’dan yüzde 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini de ifade eden Yılmazkaya, ”Doğru stratejiyle bu hedefi başaracağımızı biliyoruz. İşini kurmaya hazır, iş tecrübesi ve bilgisi olan, işiyle ilgili pazar araştırması yapmış ve ana finansmana sahip kadınlarımıza girişimcilik eğitimini vererek, 2014-2015 yılları arasında 25 kadınımızı daha iş Dünyasına kazandıracağız” dedi.
Küçük ve Orta İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı(KOSGEB) İl Müdürü Gökhan Doğan ise, kadın girişimcilere KOSGEB tarafından önemli destekler verildiğini belirterek, kadınların iş dünyasında aktif olarak bulunması gerektiğini söyledi.
Sanayi Odası Başkanvekili Adnan Ünverdi’de kadınların iş dünyasına kazandırılmasıyla ilgili sertifika töreninde bulunmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Gaziantep’in ihracatında kadınların önemli yeri olduğunu da kaydeden Ünverdi, kadın girişimcilerin ekonomide ağırlığının kaçınılmaz olduğunu belirtti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yaptığı konuşmada, Türkiye’de her zaman kadınlara destek olunduğunu kaydederek, ”Büyüyen Türkiye için ekonomimizin de büyümesi gerekmektedir. Türkiye, her geçen gün üretimini arttıran ve ihracatta önemli başarılara imza atan ülkedir. Elbette Gaziantep, Türkiye’nin önemli ihracat şehirlerinden biridir. Ben, siz kadın girişimcilerimizin ekonomiye önemli katkılar sağlamasını ümit ediyorum. Şu anda KOSGEB tarafından sağlanan desteklerden faydalanmanız yararınızadır. Büyüyen Türkiye’de sizlerin de gayretinin bulunması, ülkemiz adına önemlidir” dedi.
Konuşmaların ardından ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini” tamamlayan 25 kadına, sertifikaları protokol üyeleri ve dernek yöneticileri tarafından takdim edildi. Eğitimi tamamlayan ve kendi işini kurmak isteyen kadınlara 30 bin lirası hibe olmak üzere sıfır faizli ve 2 yıl sonra ödemeli 70 bin lira kredi verilecek. Arzu Bulut


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *