ANASAYFA arrow right Güncel

Sebahat Tuncel havalimanında gözaltına alındı

Sebahat Tuncel havalimanında gözaltına alındı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.36
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.36
HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, “örgüt üyeliği” ve “suçu ve suçluyu
HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, “örgüt üyeliği” ve “suçu ve suçluyu övme” gerekçeleriyle hakkında başlatılan soruşturmalarla ilgili gözaltına alındı ve mahkemeye sevk edildi. Mahkeme yurtdışına çıkış yasağı koydu.
Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, bu sabah yurtdışına gitmek üzere bulunduğu Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. Mahkemedeki ifadesinin ardından adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.
Avukat Adem Çalışçı bianet’e yaptığı açıklamada, Tuncel’in, “örgüt üyeliği” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlamalarıyla başlatılmış soruşturma kapsamında gözaltına alındığını söyledi.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca açılan iki ayrı soruşturma, Tuncel’in 2010’da yaptığı bir konuşma ile 2013’te Newroz etkinliğinde yaptığı konuşmayla ilgili.

Savcılık: Kaçma şüphesi var
Gözaltına alınmasının ardından Bakırköy adliyesinde savcılığa ifade veren Tuncel “kaçma şüphesi var” gerekçesiyle tutuklanması talebiyle Nöbetçi Mahkemeye sevk edildi.
Mahkeme, “örgüt propagandası” suçlamasının yanı sıra, “kuvvetli suç şüphesi ve mevcut delil durumu gözönünde bulundurularak” yurtdışına çıkış yasağı koydu. Tuncel adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakıldı.
Tuncel hakkında geçtiğimiz günlerde de Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından altı ayrı soruşturma başlatılmıştı. (AS)bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *