ANASAYFA arrow right Güncel

Sektörde stokçuluk devam ediyor

Sektörde stokçuluk devam ediyor
YAYINLAMA: 21 Eylül 2023 / 21.05
GÜNCELLEME: 21 Eylül 2023 / 22.02
6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında eğitim-öğretime ara verilmesinden en fazla kantinci esnafı etkilendi. 7 aydan beri çalışmayan kantinci esnafı tüm hazırlıklarını yaptı. Okulların açılmasıyla öğrencilere hizmet vermeye başladılar

Gaziantep Kantinciler Odası Başkanı Şıho Kelleci, sektördeki stokçuluğun devam ettiğini açıkladı, sektörün yeniden canlanması için can suyu kredisi verilmesi çağrısında bulundu.
Ürün bulamıyoruz
Ürünlerin fiyatlarının yüzde 100 arttığını vurgulayan Kelleci, çocukların alım gücünün de düştüğünün altını çizdi. “Bisküviden meyve suyuna kadar tüm ürünlerin fiyatı yüzde 100 zamlandı. Bir bisküviyi 6 TL’den alırken, şimdi 9 TL’den alıyoruz. Ürün bulamıyoruz. Çünkü stokçuluk yapılıyor” açıklamasında bulundu.
Piyasanın altında ürün satıyoruz
Okulların açılmasıyla birlikte kantinlerinde hizmet vermeye başladığını sözlerine ekleyen Kelleci, “Esnafımız aylardan beri okulların açılmasını bekliyordu. Oda olarak ürünlerin fiyatlarına göre bir piyasaya araştırması yaptık. Şu anda piyasanın altında ürün satıyoruz. Hatta bazı esnafımız çıkardığımız fiyat listesinin de altında ürün satıyor” diye konuştu.
Kira oranlarının yüzde 25’e sabitlenmesini bekliyoruz
Kelleci, kantin kiralarının çok yüksek olduğuna dikkat çekerken, “Kantinci esnafımız yaklaşık 7 aydan beri çalışmıyor. Kantin kiraları okulun bulunduğu konuma ve öğrenci sayısına göre değişiyor. Ama kira oranları yüzde 100 ile 200 arasında yapıldı. Dolayısıyla kira oranlarının yüzde 25’e sabitlenmesini bekliyoruz. Bu konuda Ankara nezdinde tüm girişimlerimizi yaptık” dedi.
Deprem hem esnafımızı hem de öğrencilerimizi olumsuz etkiledi
6 Şubat Kahramanmaraş depremleri sonrasında çocukların eğitimden geri kaldığını ifade eden Kelleci, “Deprem esnafımızı olumsuz etkilediği gibi aynı zamanda öğrencileri de olumsuz etkiledi. Çünkü artçı depremler sonrasında öğrenciler okula devam edemedi. Aradan uzun zaman sonra Eylül ayında ders zili çaldı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *