Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Gaziantep Şubesi, Ali Can isimli sağlık emekçisinin iş kazası sonucunda hayatını kaybetmesine tepki gösterdi
‘Üzgünüz, öfkeliyiz’ diyerek sözlerine başlayan Şube Eşbaşkanı Yılmaz Sucu, ‘’Yaptığımız her eylemde mutlaka yüksek sesle haykırdığımız bir sloganımız var; yaşamak, yaşatmak istiyoruz. Biz yaşamak istedikçe, sermaye de bizleri yaşatmamak için can hıraş bir çaba içerisinde. Koşulunu bulduğu her yerde ülkemizde olduğu gibi azgınca saldırıyor. Ülkenin tüm olanakları, devletim tüm aygıtları azgınca saldırması için önüne serilmiş. Önünde duran bir güç yok’’ açıklamasını yaptı.
2025 yılının ilk 10 ayında iş cinayeti sayısı bin 737’ye ulaştı
Sucu, ‘’Emeği, emekçinin haklarını görmeyen, karına kar katmaya çalışan sermaye ve onun işbirlikçileri kamu, özel ayrımı gözetmeksizin hizmet ürettiğimiz her alanda kazanılmış haklarımızı budamakta, çalışma haklarımızı ihlal etmekte, çalışma ortamlarımızı güvensiz ve risklere açık hale getiriyor. 2025 yılının ilk 10 ayında iş cinayeti sayısı bin 737’ye ulaştı. Elde edilebilen veriler bile durumun vahametini ortaya koymakta. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı güvende’’ eleştirisini yaptı.
2024-2025 eğitim öğretim yılında en az 72 çocuk işçi hayatını kaybetti
2024-2025 eğitim öğretim yılında en az 72 çocuk işçinin hayatını kaybettiğini kaydeden Sucu, ‘’Okulda olması gereken çocuklarımız bile sermayenin çarklarında öğütülüyor artık. Ali Can bir sağlık emekçisiydi. Sıranın kendine gelmesini beklemeyenlerdendi. Sağlığın ve sosyal hizmetlerin siyasetle bağını kuranlardandı ve kimilerinin hak arayan herkese yapıştırdığı etiketleri gururla taşıyanlardandı. Gelecek güzel günlere olan inancıyla Ege Üniversitesinde SES’imizdi, sloganımızdı, bildirimizdi, eylemimizdi’’ ifadelerine yer verdi.
Bizim iş cinayetinde ölen her cana da yüreğimiz yanıyor
Sucu, ‘’Sağlıkta tasarruf ölüm getirir diye haykırır her emekçi için “kadrolu güvenceli istihdam” talep ederdi. Sağlıkta taşeron mücadelesinde yaptığımız her eylemde en öndeydi. Güvencesiz istihdamın kölelik koşullarını dayattığını bilirdi. Taşeronlaşmanın yarattığı iş baskısının, maliyet kaygısının, alınmayan önlemlerin canını alacağını bilemedi Ali Can. Tıpkı iş cinayetleriyle hayattan koparılan diğerleri gibi. “Ateş düştüğü yeri yakar” derler. Ama bizim iş cinayetinde ölen her cana da yüreğimiz yanıyor. Şimdi daha çok canımız yanıyor’’ dedi. Haber Merkezi
