ANASAYFA arrow right Güncel

Seyahat acentelerinin yüzü güldü

Seyahat acentelerinin yüzü güldü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Memlekette, üretim ve hayat durdu ama.... Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ve bütün tatilcilerin tatilini bayrama denk getirmesi turizmcilerin yüzü güldürdü.
Memlekette, üretim ve hayat durdu ama....
Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması ve bütün tatilcilerin tatilini bayrama denk getirmesi turizmcilerin yüzü güldürdü.
Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmanın sonucu olarak Rusya’nın Türkiye’ye iki tane turist uçağı göndermesinin turizmcilerin yüzünü güldüğünü söyleyen Arota Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Ersin Akkaya, “Bayram dönemi çok hareketli geçti. Rus uçağı gelince bir gecede fiyatlar yükseldi. Buna rağmen otellerimiz full doluydu. Örneğin bayramdan iki gün önce Akdeniz bölgesinde yer bulmakta çok zorluk çektik. Bununla beraber çok lüks oteller, geceliği bin lira olan otellerde full doluydu. Otellerde bir yoğunluk vardı” dedi.
Okulların açılmasına nedeniyle gidiş ve dönüşlerin çok yoğun olduğunu kaydeden Akkaya, “Eylül ayının sonu ve Ekim ayının ilk haftasını bekleyen müşterilerimiz var. Bu yoğunluğun bir sebebi de darbe girişiminden dolayı iptaller oldu. Tatile gidenlerin yüzde 70’i devlet memuru. Bu iptalleri göz önüne alınca, araya 9 günlük bayram tatili girince herkes tatilini bu 9 güne ayarladı ve büyük bir yoğunluk oldu. Herkes bugünü bekledi. Akdeniz otelleri yüzde yüz dolu. Otellerin bir iki tane odasını boş bırakırlar, acil bir durum karşısında, o odalar dahi doluydu. Yabancı turist çok geldi. Özellikle Rus turistler geldi. Bunların yanı sıra Alman, İngiliz turistlerde vardı.
İç pazarda fiyatların daha yüksek olduğunu söyleyen Akkaya, “Dış pazar daha uygun. Yani yabancılar bizden daha uyguna tatil yapabiliyor. Aynı otelde yabancılar bizden daha uyguna kalabiliyorlar. Bizler yapamıyoruz. Buna çok karşıyız” diye konuştu. Haber / Adem Kesenek


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *