ANASAYFA arrow right Güncel

Simülasyon laboratuarında hemşirelik öğreniyorlar

Simülasyon laboratuarında hemşirelik öğreniyorlar
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.14
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.14
Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Hemşirelik Simülasyon Laboratuarı Uygulamalı Eğitim Çalışmaları Başladı
Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Hemşirelik Simülasyon Laboratuarı Uygulamalı Eğitim Çalışmaları Başladı
Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile İpek Yolu Kalkınma Ajansı tarafından Proje kapsamında finanse edilen "Hemşirelik Bölümü Simülasyon Laboratuarı Projesi Uygulaması"na yönelik Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalandı.
Gerçekleşen protokoller çerçevesinde uygulamalı ilk eğitim 01.12.2014 Pazartesi günü Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Yüksek Okulunda (SBYO) yapıldı. Eğitimler Aralık 2014 ayı sonuna kadar aralıklı olarak sürdürülerek tamamlanacak. Uygulamalı eğitim programımıza toplam 200 kurs katılımcısı ve 20 Öğretim elemanı katılacak.
HKÜ Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ayla Yava ve Uzman Hemşire Aynur Koyuncu tarafından, Hemşirelik Simülasyon Eğitimi için İl Sağlık Müdürlüğü’nden gelen 36 Hemşire ve sağlık çalışanına Simülasyon Laboratuarı Projesi Uygulaması"na yönelik Tanıtım Semineri verildi.
Yapılan Seminerin ardından HKÜ Hemşirelik Bölümü Öğretim Görevlisi Kevser Sevgi Ünal ve Uzman Hemşire Aynur Koyuncu eşliğinde katılımcılara simülatör üzerinde uygulamalı eğitim verildi. Sağlık çalışanları, simülatör üzerinde gerçek uygulamalar yaparak bilgilerini tazelediler.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından 2014 yılı Mali Destek Programı kapsamında projelendirilerek kurulan ve HKÜ Hemşirelik Bölümü tarafından yürütülen “Hemşirelik Simülasyon Laboratuarı Uygulamalı Eğitim Programı”n katılan kişilere eğitim sonunda Sertifika takdim edilecektir.Arzu Bulut
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *