ANASAYFA arrow right Güncel

Size koşan, çalışan ve terleyen bir Genel Başkan vadediyorum

Size koşan, çalışan ve terleyen bir Genel Başkan vadediyorum
YAYINLAMA: 23 Ekim 2023 / 22.20
GÜNCELLEME: 23 Ekim 2023 / 22.50
4-5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek Cumhuriyet Halk Partisi 38. Olağan Genel Kurulu öncesinde CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Gaziantep’e geldi. İl Başkanlığında partililere seslenen Özel, genel kurulda destek istedi

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Genel Kurulu öncesinde CHP Grup Başkanı ve Genel Başkan adayı Özgür Özel, Gaziantep İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Özel’in konuşması sonrasında bir kadın partili söz alarak, Genel Kurul’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesi halinde istifa edeceklerini söylemesi üzerinde tartışma çıktı. Yaşanan tartışma diğer partililerin ara girmesiyle uzamadan sona erdi.

Aday olacaklara kimseler değil, örgüt karar verecek

Özel, “Özgür Özel’in Genel Başkanlığı’nda Cumhuriyet Halk Partisi’nin 81 ilinde ama bilhassa Gaziantep’te kim milletvekili, belediye başkanı ve belediye meclis adayı olacaksa buna kimseler değil, örgüt karar verecek. Gaziantep eski günlerine dönecekse örgütüne saygı duyacak ve gücünü örgütten alacak” ifadelerini kullandı.

Samsun ve Gaziantep içimde bir yara

Samsun ve Gaziantep’in içerisinde bir yara olduğunu sözlerine ekleyen Özel, “TBMM kurulduktan 10 ay sonra “Gazi” unvanını almış, Atatürk’ün gözbebeği, milli mücadele Anadolu’nun kendi namusunu koruma iradesinin çoban ateşini yakmış, dünyadaki tüm mazlum milletlere antiemperyalizme karşı direnişin ne olduğunu göstermiş Gaziantep’te elimizde sadece bir belediye varsa, iki milletvekili ile yetiniyorsak CHP’nin bir üyesi değil, 6 Kasım’dan sonra Genel Başkan olarak her ay bir gece Gaziantep’te kalacağım” açıklamasında bulundu.

 “Size koşan çalışan ve terleyen bir Genel Başkan vadediyorum” diyen Özel, “Bu tablo düzelene kadar Samsun ve Antep’te CHP hakettiği noktaya gelene kadar bu iki ilde ayda birer gece konaklayacağım. CHP olarak 100. yılda büyük bir mücadele verdik. İnandık, inandırdık. Mağlubiyetten sonra kendimize gelemedik. O günden kolumuzu kaldıracak halimiz yoktu, ama CHP seçmeninin omuzu düşerse Tayyip Erdoğan’ın yürüyüşü düzeliyor. Bir ülkede muhalefet çöküyorsa o ülkede diktatörler güçlenir. Tüm diktatörler seçime katılım oranının düşük olmasından beslenirler. “Antep’te sokakta bir değişim olmazsa sandığa gitmeyeceğim” diyorsa ve bunun için bir şey yapmazsak hiç şüphe etmeyin iktidar seçmeni oy kullanacak. O nedenle hepimizi büyük sorumluluk düşüyor” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi’ni toplumun radarına sokacağız

Özel, “6 Kasım günü bu parti tüm Türkiye’nin ibretle baktığı, cesaret aldığı ve acaba CHP’de neler olacak diye dikkatle takip ettiği büyük bir heyecanı yakalamak zorunda. Bunu da başarı öykülerimizden ders alarak, başarısızlıkları terk ederek, doğruları tekrarlayarak ve dünyadaki başarı öykülerini doğru şekilde analiz ederek başarabiliriz. Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ni toplumun radarına sokacağız” diye konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *