ANASAYFA arrow right Güncel

Sosyal kalkınma sosyal refahı artırmakla mümkün

Sosyal kalkınma sosyal refahı artırmakla mümkün
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 00.40
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 00.40
Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, Sosyal Destek Programı kapsamında hazırladığı ''Meslek, Mutlu Gelecektir'' projesinin kapanış ve sertifika töreni yapıldı. Vali Erdal Ata, GESOB toplantı salonundaki törende, SODES'in amacının, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi kapsamındaki illerde sosyal kalkınmayı gerçekleştirmek ve sosyal refahı arttırmak olduğunu söyledi. 

Uygulamanın özellikle yoksulluk ve sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç edenler ve gecekondu bölgelerinde yaşayan gruplara yönelik olduğunu belirten Ata, şöyle konuştu:''SODES'in amacı, Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi kapsamındaki illerde sosyal kalkınmayı gerçekleştirmek, sosyal refahı arttırmak. Bu amaçla, yoksulluk, göç ve kente adaptasyon gibi, sosyal sorunların çözülmesine yönelik yerel imkanların harekete geçirilmesi, istihdamın artırılması, meslek edindiren gelir getirici faaliyetlerin geliştirilmesi öncelikli hedefler arasındadır. Hedefimiz bu programların bitiminde vatandaşlarımızın 'balık tutmayı' öğrenmesidir. Yoksa, amacına ulaşmamış bir programı sürdürmek, hem milli servetin heba olmasına hem de işsiz insanlarımızın boş yere zaman kaybı yaşamasına neden olur. Bu da SODES projesi gibi değerli bir projenin amacına tamamen aksi bir durum teşkil edecektir. Bu amaçla, kamu ve kurum kuruluşları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının gerçekçi, uygulanabilir sosyal nitelikli projeler ile vatandaşlarımızın karşılarına çıkması gerekiyor.'' 

Ata, kabul edilen her proje adına sevindiklerini ancak projelerin amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını da takip edeceklerini vurguladı. 

Projelerden birinin de toplam bütçesi 262 bin 800 TL olan ''Meslek, Mutlu Gelecektir'' projesi olduğunu, projenin 240 bin TL tutarının SODES, 22 bin 800 TL'sinin ise GESOB tarafından sağlandığını dile getiren Ata, şöyle devam etti: ''Bu proje, 2010 yılında uygulanmaya konulmuş ve bu programı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz belgelerini almaya hak kazanmıştır. Proje ile 14 grup olarak toplam 85 işsiz gence mesleki eğitim verilmiş ve mezunlardan yüzde 38'ine istihdam sağlanmıştır. Çalışanlar için akşam saatlerinde verilen mesleki gelişim eğitimlerinden ise toplam 123 kişi yararlanmıştır. Vatandaşlarımızın hayatında büyük değişiklik yapacak olan bu kurslar, kalifiye eleman sıkıntısı çeken Gaziantep gibi sanayi ve ticaret alanında gelişmiş olan illerin istihdam sorununa çözüm getirecek ve meslek öğrenen gençlerimizin ekonomik hayata kazandırılmasını hızlandıracaktır.'' 

GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu ise GESOB olarak önemli projelere imza attıklarını belirterek, kendilerine destek veren yöneticilere teşekkür etti. 

Her projenin bitiminde büyük bir mutluluk yaşadıklarını belirten Küsbeoğlu, ''Bu çalışma azmimizi 79 il ve ilçedeki meslek odamız ve 97 bin aktif ve pasif üyelerimizden alıyoruz. Gaziantep, Türkiye'de sanayisiyle, ticaretiyle, ihracatıyla söz sahibi bir şehir. Belediye başkanlarımızın gayretli çalışmalarıyla yapılan çevre düzenlemesiyle turizmde de söz sahibi olan bir şehir konumuna geldik. Bizler de GESOB ve bir meslek kuruluşu olarak şehrimiz ve ülkemiz için yaptığımız çalışmalarımıza bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz'' diye konuştu. 

Törene, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, daire ve kurum müdürleri ile oda başkanları katıldı. 

Konuşmaların ardından GESOB Başkanı Ömer Küsbeoğlu tarafından Vali Ata'ya bir hediye takdim edildi. Düzenlenen tören protokol üyelerinin kursiyerlere sertifikalarını vermesiyle sona erdi.AA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *