ANASAYFA arrow right Güncel

Tapu Dairesi yer sıkıntısı yaşıyor

Tapu Dairesi yer sıkıntısı yaşıyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.15
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.15
Türkiye&8217;de tapu devrinin en yoğun olduğu şehir Gaziantep
Türkiye’de tapu devrinin en yoğun olduğu şehir Gaziantep
Gaziantep Tapu ve Kadastro 13. Bölge Müdürü Mustafa Aslan, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık’ı ziyaret ederek, tapunun yer sorununun çözümü için destek istedi.
Bartık, daha önce de gündeme gelen Gaziantep Tapu ve Kadasro 13.Bölge Müdürlüğü'nün yer sıkıntısının çözümü için gerekli desteği vermek istediklerini belirtti.
Gaziantep Tapu ve Kadastro 13.Bölge Müdürü Mustafa Aslan da tapuda yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için çalıştıklarını, ancak fiziki mekanın yetersizliğinin işlerini zorlaştırdığını ifade etti.
Müdürlüğün yeni bir hizmet binasına ihtiyacı olduğuna dikkati çeken Aslan, her yıl büyüyen tapu arşivine mevcut binanın cevap vermediğini dile getirdi.
Aslan, şunları kaydetti:“Amacımız kurumumuzun sıkıntılarını bir an önce gidermek ve vatandaşı mağdur etmeden personellerimizin de üzerindeki yükü hafifletmek. Fiziki sorunumuz var, şu an mevcut binamızda birkaç tadilat yaptık ama burası son derece hareketli bir yer. Yıllık arşivimiz yüzde 15 büyüyor. Bu büyümeye mevcut mekanımız cevap veremiyor.”
Her gün yüzlerce insanın işlem yaptırmak için uğradığı Tapu Müdürlüğü'ndeki yoğunluğu gözlemlediklerini anlatan Bartık, şunları söyledi:
“Bu konu daha önce de çok kez gündeme geldi. Biz Oda olarak sorunun çözülmesini istiyoruz. 4 müdürlüğün aynı binada çalışması bir takım sorunları da beraberinde getirir, bu nedenle müdürlüğün daha ferah bir ortamda hizmet vermesi gerektiğine inanıyoruz.”İHA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *