ANASAYFA arrow right Güncel

Tekstil ihracatında gerileme var

Tekstil ihracatında gerileme var
YAYINLAMA: 16 Şubat 2024 / 16.03
GÜNCELLEME: 16 Şubat 2024 / 16.50

GSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı, GSO Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu’nun katılımlarıyla, Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıda Gaziantep’te çevre, şehircilik ve sanayi alanında yürütülen çalışmalar, projeler, ekonomik gelişmeler, firmaların talep ve beklentileri değerlendirildi.

Sanayinin daha güçlü ve rekabetçi olabilmesi için yenilikçi projelerle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi de konuşmasında şu ifadelere yer verdi: ‘’Şehrimiz ihracatının ithalatı karşılama oranı yüzde 148 oldu. Kimyevi ürünlerde hızlı bir artış var. İhracatımızda gıda sektörümüz payını artırırken tekstilde bir yavaşlama olduğunu görüyoruz. Şehrimiz ekonomisini daha ileriye taşımak ve katma değerli üretim için dijital ve yeşil dönüşüm çalışmalarına sürekli yenilerini ekliyoruz. Bu doğrultuda şehircilik ve sanayi birbirini destekleyen ve birlikte büyüyen iki önemli unsurdur. Bu dönüşümü de tüm kurumlarımız, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerin çalışmalarıyla hep birlikte gerçekleştireceğimize inanıyoruz.” 

Toplantıda firmalara bir arada ve daha iyi koşullarda katma değeri yüksek üretim yapılmasına imkân sağlayacak olan Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas OSB’nin kurulum çalışmalarındaki son durum hakkında bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat, “OSB parselasyon işlemlerimiz tamamlanarak 128 adet müstakil sanayi parseli ve diğer alan parselleri olmak üzere toplam 164 adet parselin tapusunu aldık. 4 adet özel mülkiyet parselinin kamulaştırılması için de Bakanlığa müracaat ettik. OSB sınırlarımız içerisinde bulunan sanayi parsellerinin tamamının müteşebbis heyetimizce firmalara tahsisini yaptık. Altyapı projelerinin tamamlanmasının ardından en kısa sürede altyapı inşaat faaliyetlerine başlayacağız’’ ifadelerini kullandı.

GSO Şubat Ayı Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *