ANASAYFA arrow right Güncel

Trafik magandaları anlayacakmı bakalım?

Trafik magandaları anlayacakmı bakalım?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.00
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.00
Gereksiz çalınan korna sesleri, hem trafikteki sürücüleri, hem de çevredeki insanları rahatsız edici bir noktaya ulaştı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı trafikte yaşanan gürültü kirliliğini önlemek için proje geliştirdi. Kavşaklara lüzumsuz yere korna çalınmamasına dair uyarı levhaları asılarak gürültü kirliliğinin önüne geçilecek. Pilot il olarak gürültü kirliliğinin en yoğun yaşandığı ilerden biri olan Gaziantep’te uygulanacak proje yurt geneline yaygınlaştırılacak. 162 adet ışıklı kavşak ve 500 civarında ışıksız kavşak noktasına uyarı levhaları konacak. Projeye 60 bin lira harcanacak.

Ana caddeler üzerine
uyarı levhaları asılacak
Gereksiz çalınan korna sesleri, hem trafikteki sürücüleri, hem de çevredeki insanları rahatsız edici bir noktaya ulaşınca, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı trafikte artan gürültü kirliliğini önlemek için harekete geçti. Gaziantep de uygulanıp Türkiye geneline yaygınlaştırılacak proje ile Trafikte yaşanan gürültü azalacak.Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, proje kapsamında Gaziantep ilinin ana caddeleri üzerine lüzumsuz yere korna çalınmamasına dair uyarı levhaları asacak.

Korna Çalmakla Trafik Açılmaz
Gaziantep’tee 162 adet ışıklı kavşak ve 500 civarında ışıksız kavşak noktasına “Korna Çalmakla Trafik Açılmaz, Yaşlıların Huzurunu bozma, Gereksiz korna çalma, Sarı Işık Yanar Yanmaz Korna Çalınmaz” gibi uyarı levhaları asılacak.

El ilanları dağıtılacak
Ayrıca hazırlanacak el ilanları ile vatandaşların gürültü kirliliğinin zararlarına dair bilinçlendirilmesi sağlanacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile beraber yürütülecek projenin protokol hazırlığı bitti. Projenin maliyeti ise 80 Bin TL.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *