ANASAYFA arrow right Güncel

Tüm araç bayilerimizin yasaya uygun satış yapmasını istiyoruz

Tüm araç bayilerimizin yasaya uygun satış yapmasını istiyoruz
YAYINLAMA: 09 Haziran 2023 / 18.59
GÜNCELLEME: 09 Haziran 2023 / 19.00
Ticaret Bakanlığınca hazırlanan "İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair” yönetmelik 6 Mayıs’ta Resmî Gazete de yayımlanarak yürürlüğe girdi

Kent genelinde ikinci el araç satışlarındaki usulsüzlüklere yönelik denetimler sürüyor. Gaziantep’te de Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri aracın liste fiyatı üzerinde elden ödeme talep eden ve müşterileri aksesuar almaya zorlayan bayilere tutanak tutup, tutanağı bakanlığa gönderiyor.

4 milyon 458 bin 600 liraya kadar idari para cezası uygulanabilecek

İlk tescil kara taşıtı ticareti yapan bayilerin, stoklarında bulunmasına karşın taşıt satışı yapmaz ve tüketicinin araç almasını zorlaştırıcı herhangi bir faaliyette bulunurlarsa ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgeleri iptal edilecek. Stokçuluk yaptığı tespit edilen bayiler hakkında 4 milyon 458 bin 600 liraya kadar idari para cezası uygulanabilecek.

Ticaret Bakanlığı son olarak 16-22 Mayıs tarihleri arasında oto bayilere yönelik bir denetim gerçekleştirdi. Bu kapsamda Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz hafta Ankara, Adana ve Bursa’daki bayilere toplamda 17 milyon 834 bin 400 TL idari para cezası kesti. Bu bayilerin taşıtın liste fiyatı üzerinde elden ödeme talep ettiği ve müşterileri aksesuar almaya zorlandı anlaşıldı.

Kentteki bütün araç bayilerine denetim yapıyoruz

Denetimlere ilişkin bilgi veren Gaziantep Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy, “Araba bayilerinde denetimimiz devam ediyor. Kentteki bütün araç bayilerine denetim yapıyoruz.  Aracın liste fiyatı üzerinde elden ödeme talep eden veya müşterileri aksesuar almaya zorlayan bayilere tutanak tutup bakanlığa gönderiyoruz” şeklinde konuştu.  

Araç bayileri ikinci el otomobil alıp satamayacak

Araç bayilerinin ikinci el otomobil alıp satamayacağını hatırlatan İncesoy, “Araç bayileri ikinci el otomobil alıp satamayacak. Araç bayilerinin tüketiciyi aksesuar almaya zorlamaları ve liste fiyat üzerinden de para alamamaları gerekiyor. Tüm araç bayilerimizin yasaya uygun satış yapmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi. Âdem Kesenek

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *