ANASAYFA arrow right Güncel

“Türk mallarına boykotu geçicidir”

“Türk mallarına boykotu geçicidir”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.37
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.37
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Bağdat İl Meclisi’nin Türk mallarına
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Bağdat İl Meclisi’nin Türk mallarına ambargo koymasını geçici tedbir olarak gördüğünü belirtti.

Bartık, eğitim için Başika’ya giden Türk askeri nedeniyle iki ülke arasında yaşanan diplomasi krizi neticesinde Irak’ın başkenti Bağdat’ta Türkiye’den gelen mallara ambargo konulması kararına ilişkin yaptığı açıklamada, ambargonun Irak’ın üç ili için geçerli olduğunu öğrendiğini söyledi.

Bağdat, Musenna ve Divaniye illerini kapsayan ambargo koyma hareketinin uzun süreli olamayacağını belirten Bartık, bu bölgeye de ağırlıklı gıda ihracatı yapıldığını ifade etti.

Bartık, “Bağdat İl Meclisi, Türk mallarının şehre girişini yasakladı. Ben bunun geçici tepki koyma olduğunu düşünüyorum. Bu bölgeye ağırlıklı gıda ihracatı yapıyoruz. Tepki Bağdat’la beraber iki ili kapsadığı için geneli yansıtmıyor” dedi.

Bartık, boykotun il meclisleri düzeyinde kaldığını piyasalara yansımasını beklemediklerini kaydetti.Haber Merkezi
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *