ANASAYFA arrow right Güncel

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sorulmalı

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını  yiyenlerden hesap sorulmalı
YAYINLAMA: 29 Eylül 2026 / 19.26
GÜNCELLEME: 29 Eylül 2026 / 19.26

“Mahalle temsilcisinden milletvekiline kadar zengin olmayanı yok”

‘Geçmişten bugüne kadar adam kayırma ve yolsuzluklar oldu ama bu durum AK Parti döneminde daha da arttı’ diyen İYİ Parti Gaziantep İl Yönetim Kurulu Üyesi Müslüm Keklik, ‘’25 yıllık AK Parti iktidarında mahalle temsilcisinden milletvekiline kadar zengin olmayanı yok. Herkes 5 maaş alır hale gelmiş’’ dedi.
Çok ciddi bir vurgunla karşı karşıyayız
Keklik, ‘’Kişi milletvekili adaylığına yazılıyor, kazanmayacağını bilse bile listeye girmek istiyor, çünkü daha sonra nemalanamır mıyım düşüncesi hakim. Şu anda izlediğimiz ve okuduğumuz kadarıyla çok ciddi bir vurgunla karşı karşıyayız. Bu durum birkaç ay önce CHP belediyelerinde varmış gibi gösteriliyordu şimdi ise işin rengi değişti, AK Parti’nin üst kademesindekilere sıçramaya başladı. Yaşanan bu büyük vurgunun arkasında birçok kişinin olduğu düşüncesindeyiz’’ şeklinde konuştu.
Haksız kazançların bir an önce önlenmesi gerektiğini vurgulayan Keklik, ‘’Kamu görevlileri 5 yılda mal beyanında bulunuyorlar. Kişi 5 yıl içerisinde aşırı bir zenginleşme yaşamışsa veya mülk edinmişse bunu nasıl sağladığını sorulması gerekiyor. Dolayısıyla bir an önce araştırma yapılıp haksız kazanç elde edenlerin tespit edilmesi ve gereğinin yapılması lazım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyenlerden hesap sorulması gerekiyor’’ açıklamasını yaptı.

Gelirin yüzde 70-80’i faize gidiyor
Gelirlerin yüzde 70-80’inin faize gittiğini sözlerine ekleyen Keklik, ‘’Esnaf olarak yıllık oalrak vergimizi ödüyoruz. Ödediğimiz vergilerin faize değil de yatırıma gitmesini isteriz. Böyle olusa bu ülke kalkınır. Ama gözü doymamış bazı aç gözlüler, gözlerni vergilerimize dikmişler. Bunun yanı sıra devlet kurumlarında aşırı şekilde bir savurganlık var. Bir resmi kurumun 20 özel el aracı bulunuyor. Bir an önce bu savurganlıkların önüne geçilmesi lazım’’ çağrısında bulundu.
Nereden buldun yasası esnaf
değil, memur için çıkarılmalı

Önümüzdeki seçim sürecinin iyi değerlendirilmesi ve bazı yasaların değiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Keklik, ‘’Nerden buldun yasası esnafa değil, memura çıkmalı. Çünkü esnaf çalışmış, kazanmış, vergisini ödemiş, parasını artırmış olabilir. Ancak memur aldığı maaş ortada lakin yatırımınına bakıyorsunuz maaşının 4-5 katı. Ayrıca büyükşehirlerde 50 bin civarında muhtarın olduğundan bahsediliyor. Büyükşehir statüsündeki illerde muhtarlık ofislerinin kaldırılması ve maaşlarında emekliye, çiftçiye, işçiye ve emekçiye verilmesi lazım’’ değerlendirmesini yaptı.
Parası olan istediği gibi at koşturuyor,
kamu kurumlarında işini hallediyor

Ülkede adaletin kalmadığına dikkat çeken Yönetim Kurulu Üyesi Keklik, ‘’Parası olan istediği gibi at koşturuyor, kamu kurumlarında işini hallediyor, olan garibana oluyor. Ülkenin ekonomisi esnafın ekonomisiyle endeksli. Esnafın ekonomisi iyiyse ülke ekonomisi de iyidir. Lakin esnafın ekonomisi her geçen gün kötüye gidiyor, kepenk kapatıyor. OSB’de fabrikalar konkordato ilan ediyor. Bir fabrikanın kapanması yüzlerce çalışanın işsiz kalması, esnafın kepenk indirmesi ekonomik kayıp anlamına geliyor’’ diye konuştu. Haber Merkezi

 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *