ANASAYFA arrow right Güncel

Ülkede hukuka güven kalmadı

Ülkede hukuka güven kalmadı
YAYINLAMA: 17 Eylül 2023 / 19.28
GÜNCELLEME: 17 Eylül 2023 / 19.29
Sivas Katliamı’na ilişkin firari 3 sanığın yargılandığı son davada da savcı 30 yıllık zamanaşımı süresinin dolduğu gerekçesiyle davanın düşürülmesini talep etmişti. Mahkeme heyeti de davanın düşmesine karar verdi

Pir Sultan Abdal Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Erkek, Sivas Katliamı davasının düşürülmesine sert tepki gösterirken, ülkede hukuka güvenin kalmadığını belirtti. “Madımak katliamı davası için "zamanaşımı" diyenler bilmelidir ki, bu acıyı zaman aşındıramaz” dedi.  
Bu acıyı zaman aşındıramaz 
Erkek, “14 Eylül günü Ankara'da görülen dava 30 yıldan bu yana, insanlığı savunanlarla barbarlığı savunanlar arasında görüldü. Bu dava bir kez daha gösterdi ki, o gün Madımak otelini kuşatanlar artık ülkeyi kuşatmış vaziyette. Ülkemizde hukuka güven tükendi. En önemli sorunumuz yargının bağımsız ve tarafsız olmaması. Hâkimler ve Savcılar Kuruluna Adalet Bakanı’nın başkanlık etmesi kuvvetler ayrılığı ilkesinin açık ihlali iken, Cumhurbaşkanı aleni şekilde katiller lehine mahkemeye dahil oldu” ifadelerini kullandı.  
Karar, kara bir leke olarak kalacak 
Mahkeme heyetinin vermiş olduğu kararın, kapkara bir leke olarak kalacağını ve hukuki bir utanç olarak hatırlanacağını sözlerine ekleyen Erkek, “Bugün bin 517 hasta mahkûm cezaevlerinde tutulurken, Cumhurbaşkanı insanlığa karşı suç işleyenleri, elinde benzin bidonu taşıyanları, canlı yayında insan yakanları affederek, yalnızca tarafını belli etmemiş, aynı zaman da kendisinin Madımak Katliam davasında savcısı ve hâkimi olduğunu da ilan etti” eleştirisini yaptı.  
“Biz Alevileri Vicdanımızın her insanın içindeki tanrısı olduğunu bilir buna inanırız” diyen Erkek, “Hem dua ederken hem de yemin ederken elimizi kalbimizin üzerine koyarız. Bugün gördük ki hakimler vicdanlarına göre değil Sarayın aklına göre hareket ediyorlar. Bizim yüreklerimizde ulu divan kurulmuş, katiller mahkeme edildi. Bu katliamın sanıkları, bu katliamı gerçekleştirenler, katilleri gizleyenler ve kollayanlarla, katilleri affedenler mahkûm oldu” açıklamasını yaptı.   
Alevi hareketi olarak bu kararı tanımıyoruz 
Pir Sultan Abdal Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Erkek, konuşmasını şöyle bitirdi: Katilleri serbest bırakan saray rejimine sesleniyoruz; biz sizi Kerbela’dan bu yana tanıyoruz. Biz sizi Kerbela’da da affetmemiştik, Madımak’ta da affetmiyoruz ve asla affetmeyeceğiz. 30 yıldır duruşma salonlarında, adliye binalarında her türlü zorbalığı ve zulmü reva görenler, katliama alkış tutanlar. Alevi hareketi olarak sizin bu kararınızı tanımıyoruz.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *