ANASAYFA arrow right Güncel

SES Eşitlik, Adalet Kadın Platformu 5 yaşında

SES Eşitlik, Adalet Kadın Platformu 5 yaşında
YAYINLAMA: 08 Haziran 2023 / 17.01
GÜNCELLEME: 08 Haziran 2023 / 17.02
2018 yılından bu yana çeviri, söyleşi, haber ve derlemelerden oluşan içeriklerle yerel ve küresel kadın gündemini takipçileriyle buluşturan SES Derneği, bütüncül bir anlayışla ve kapsayıcı, barış dolu, çözüm üreten bir dille “başka bir dünya”nın mümkün olabileceğinin umudunu veriyor.

Kadın dayanışmasının ve kız kardeşliğin birleştirici gücünden ilham alarak yola çıkan SES Eşitlik, Adalet Kadın Platformu, beşinci yılını kutluyor.

2018 yılından bu yana çeviri, söyleşi, haber ve derlemelerden oluşan içerikleri yayınlayarak yerel ve küresel kadın gündemini takipçileriyle buluşturan platform, bütüncül bir anlayışla ve kapsayıcı, barış dolu, çözüm üreten bir dille “başka bir dünya”nın mümkün olabileceğinin umudunu veriyor.
Günceli kadın perspektifinden yakalayan ve değerlendiren çeviri, röportaj, söyleşi, haber ve derlemelerinin yanı sıra Türkiye ve dünya kadın hareketinin yakın tarihine dair bir arşiv de sunan SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu; websitesi, haftalık Türkçe ve İngilizce e-bültenleri, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, Spotify ve LinkedIn sosyal medya mecraları üzerindeki aktif hesapları aracılığıyla aktivistler, siyasetçiler, akademisyenler, STK temsilcileri, gazeteciler, uluslararası kurumlar, büyükelçilikler, BM delegasyonları ve AB kurumları üyeleri gibi binlerce kişilik yerel ve global bir kitleye ulaşıyor.
İngilizce de yayın yaparak dünyadaki kadın hareketi ve aktivistler arasında bir köprü ve haber kanalı olan SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu; günceli yakalan haberleri ve özel içerikleriyle Instagram ve Twitter'da 10 milyona yakın kişiye ulaştı.
5 yılda 5 binin üzerinde içerik üreten, 500'ün üzerinde özel haber hazırlayan Platform 2020 yılı itibarıyla Türkiye'nin ilk ve tek toplumsal cinsiyet odaklı haftalık e-bültenini çıkarmaya başladı ve 10 bine yakın abonesine her hafta kadın gündemine dair önemli başlıkları Türkçe ve İngilizce iletmeye devam ediyor.
“Yükselt SES'ini” Podcastleri
SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu dijitalde sesini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve sadece yazılı içeriklerle değil, işitsel olarak da sözünü duyurmak için Şubat 2023'te podcast yayınlarına başladı. NewsLabTurkey'in Equalab programı kapsamında desteklenen “Yükselt SES'ini!” podcast programının sunuculuğunu Duygu İslamoğlu, teknik yönetimini ise Asmin Ayçe İdil Kaya üstlendi. Projenin koordinatörlüğünü ise Ufuk Yeşil yürütüyor.
Yükselt SES'ini! podcast, yaklaşık 10 dakika süren her bölümde platformda yayınlanan güncel haberleri paylaşmanın yanı sıra, her hafta Türkiye ve dünyadan kadın gündemini takip ederek kendi gündemini yaratıyor ve uzman isimlerin SES'lerine yer veriyor.

Spotify, Apple Podcasts ve YouTube üzerinden ulaşılabilen podcast yayınlarına abone olabilirsiniz.
Umut, direniş, dayanışma
Platformla ilgili açıklamalarda bulunan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği Kurucu Başkanı Gülseren Onanç, şöyle dedi:

“Biz beş yıldır Türkiye ve dünyada ataerkil sisteme karşı direnen kadınların, eşitliği ve barışı savunan kadın siyasetçilerin, dayanışmayı ören kadın sivil toplum temsilcilerinin, uğradıkları ayrımcılığa karşı direnen cesur LGBTI+ aktivistlerinin ilham veren hikayelerinin izini sürdük. Kuruluşundan bugüne yaptığı yayıncılık ve projeler ile SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve onun yayın platformu SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu, Türkiye ve dünya kadın hareketinde kendine özgü bir yer oluşturdu. SES olarak yeni bir feminist bakış açısı ile dünyayı anlama ve anlamlandırmaya çalıştık, umudun yaygınlaşmasına, direnişin ve dayanışmanın desteklenmesine katkı sunduk. Dünyadaki kadın SES'lerini memlekete, memleketin kadın SES'lerini de dünyaya duyurmaya çalıştık.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *