Zeugma Arkeolojik Sit Alanı’nın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında yetki alanlarının sınırının belirlenmesi için masa başı ve saha çalışmaları yapıldı.
Gazi şehrin 5 antik kentinden biri olan ve 2012 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenen Zeugma Arkeolojik Sit Alanı’nın, UNESCO kalıcı listeye girmesi için çalışmalar başladı. Büyükşehir Belediyesi KUDEB Daire Başkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü arasında yapılan iş birliği protokolü kapsamında yönetim planı ile korunacak alanın sınırlarının belirlenmesi amacıyla yapılan ilk toplantıda alanla ilgili söz hakkı olan tüm kurum kuruluşlar kamu- yerel- sivil-özel taraflar ile sahada gerekli fikir ve düşünceleri alınarak yol haritası belirlendi. Büyükşehir Belediyesi Bahriye Üçok Toplantı Salonu’nda yapılan masa başı toplantı sonrası sit alanına gidilerek saha çalışmalarında bulunuldu.
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne Zeugma Antik Kenti’nin girmesi için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde yapılan çalışmalara Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu, Nizip Belediye Başkan Yardımcısı Salih Uygur, Zeugma Kazı Başkanı Prof. Dr. Kutalmış Görkay, bakanlık uzmanları ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı

YAYINLAMA: 27 Kasım 2023 / 22.33
GÜNCELLEME: 27 Kasım 2023 / 22.45
İlginizi Çekebilir

YKS birincisi Ahmet Eren Özyurtseven'in tercihi mühendislik
#Güncel / 25 Ağustos 2025

GAHOT Türkiye şampiyonu oldu
#Güncel / 25 Ağustos 2025

Bir öğrencinin çantasını doldurmak asgari ücretin yarısı!
#Güncel / 25 Ağustos 2025

Trafik sigortasında kural değişti
#Güncel / 25 Ağustos 2025

Kapı önüne ayakkabı koymak apartmanlarda en büyük sorun!
#Güncel / 25 Ağustos 2025

Kayıtlar 1-5 Eylül 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek
#Güncel / 25 Ağustos 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *