Bolu Kartalkaya’da çıkan yangında 78 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine harekete geçen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, 81 il valiliğine yazı gönderdi. Gönderilen yazıda iş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan yasal süre içinde Turizm İşletme Belgesi almayıp kayıt dışı faaliyetine devam eden tüm tesislerin mühürlenmesi istendi.
Bolu Kartalkaya’da çıkan yangında 78 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan denetimler kapsamında Antep’teki otellerde denetlendi. Otellere eksiklerinin tamamlanması için bir ay süre verildi, eksiklerini tamamlamayanların kapısına kilit vurulacağı uyarısında bulunuldu.
Otellere eksiklerini gidermeleri için bir aylık zaman tanındı
Gaziantep Turizm Otelciler Konakçılar Derneği Başkanı Ahmet Yılmaz, ‘’Denetimler Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra belediyeler tarafından yapıldı ve devam ediyor. Yangın merdiveni olmayan, su deposu olmayan, tüm katlarda yangın söndürme olmayan oteller var. Bu otellere eksiklerini gidermeleri için bir aylık zaman tanındı’’ şeklinde konuştu.
Otellerde denetlendi ve denetimler sürüyor
Kartalkaya’daki yangın faciasının derinden üzdüğünü sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘’Çıkan yangında 78 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bu tür faciaların yeniden yaşanmaması için otellerin alması gereken tüm önlemleri ve tedbirleri alması gerekiyor. Türkiye’nin 81 ilinde olduğu gibi Gaziantep’teki otellerde denetlendi ve denetimler sürüyor. Tüm işletmeler eksiklerini gidermek için çalışmalara başladı’’ ifadelerini kullandı.
Her şeyin fiyatının fahiş şekilde arttığını görüyoruz
İşletmelere eksiklerini tamamlanması için bir ay süre verildiğini ifade eden Başkan Yılmaz, ‘’İşletmelerimiz eksiklerini gidermek için firmalardan fiyat teklifi alıyor, ama yangın tesisatından yangın merdivenine kadar her şeyin fiyatının fahiş şekilde arttığını görüyoruz. Bu firmalara yönelik de denetimlerin sıklaştırılmasını talep ediyoruz’’ dedi.