ANASAYFA arrow right Güncel

“Yapacağımız işbirliğini dört gözle bekliyorum”

“Yapacağımız işbirliğini dört gözle bekliyorum”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.42
Avrupa Komisyonu’nın Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn,
Avrupa Komisyonu’nın Komşuluk Politikası ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Avusturyalı diplomat Christian Berger’in Ankara Delegasyonu’nun başına getirilmesi üzerine Berger’in “bu önemli göreve” atanmasını olumlu karşıladığını belirterek “Yapacağımız işbirliğini dört gözle bekliyorum” dedi.
Avrupa Komisyonu’nun Sözcü Yardımcısı Mina Andreeva, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin Türkiye Delegasyonu Başkanı olarak Christian Berger’ı atamaya karar verdiklerini duyurdu.
Johannes Hahn da bu duyuru üzerine “Berger’in bu önemli göreve atanmasını olumlu karşılıyorum. Yapacağımız işbirliğini dört gözle bekliyorum” sözlerini kullandı.

AK, Ankara Delegasyonu Başkanı
Avusturyalı diplomat Christian Berger oldu
Avrupa Komisyonu’nun Ankara Delegasyonu Başkanı olarak Avusturyalı diplomat Christian Berger’i atama kararı AB medyasında da yankı buldu.
Delegasyondaki görev değişikliğinin AB-Türkiye ilişkileri için “kritik” bir zamana rastlandığının altını çizen Politico.eu, AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini’nin Berger’i Ankara’ya atamaya karar verdiğini belirterek bu ismin uzun bir süreden beri AB için çalıştığını belirtti.
Site, Berger'in 2011 yılından bu yana Avrupa Dış İlişkiler Servisi’nde (EEAS) Kuzey Afrika, Ortadoğu, Arabistan, İran ve Irak direktörü olarak görev yaptığına dikkat çekti.
Berger’in şimdiki Delegasyon Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber’in Haziran ayında sunduğu istifası yürürlüğe girer girmez Ağustos ayında yeni görevin başına geçeceğini anlatan Politico, “Görev değişikliği, AB-Türkiye ilişkileri için kritik bir zamana rastlıyor” yorumunu yaptı.
Türkiye’de Suriyeli mültecilere yardımcı olan STK'lara aktarılan para konusunda Brüksel ve Ankara arasında yaşanan “son görüş ayrılıklarına” işaret eden Politico, Türkiye’de “hükümeti devirmeye yönelik darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasından sonra devlet kurumlarının temizlenmesi konusunda yaygın kuşkuların bulunduğunu” iddia etti. ANKA
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *