ANASAYFA arrow right Güncel

Yapılan nefret suçudur

Yapılan nefret suçudur
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.09
İHD Antep şubesi öncülüğünde perşembe günü ‘Irkçılığa ve savaşa karşı kardeşlik yürüyüşü’ yapılacak
İHD Antep şubesi öncülüğünde perşembe günü ‘Irkçılığa ve savaşa karşı kardeşlik yürüyüşü’ yapılacak


Son günlerde Gaziantep ve çevre illerde Suriyeli mültecilere yönelik artan şiddet eylemleri nedeniyle Gazantep İHD Şubesi bir basın açıklaması yaptı.
İHD şube binasında gerçekleşen açıklamaya HDP’li yöneticilerde destek verdi. Savaş yüzünden ülkelerinden kaçıp Türkiye’ye sığınan Suriyelilere yönelik yapılan saldırının kınandığı açıklamada, onlarca Suriyelinin yaralandığı, yüzlercesinin evinden atıldığı ve çoğunun sürgün edildiği ifade edildi.
İHD şubesi adına açıklamayı okuyan Avukat Behice Emre, Ne gerekçeyle olursa olsun, bu yapılan ırkçılıktır, nefret suçudur, insanlık suçudur. “Antep; Türk, Kürt, Arap… her milliyetten, her inançtan insanların kardeşçe yaşadığı bir barış ve kardeşlik şehridir” diyen bütün Antepliler için bu büyük bir utanç kaynağıdır” dedi.
Emre, Suriyelilere karşı değil, Suriyelilerin gelişinin fırsata çevrilip kiraların iki-üç katına çıkarılmasına, Suriyelilerin son derece düşük ücretlerle köle gibi çalıştırılmasına, çaresizliklerinden yararlanıp fuhuşa zorlanmalarına karşı mücadele etmeliyiz. Bütün bunlara göz yuman, mültecilerin sorunlarını çözmeyip, Antepli emekçilerle birlikte kaderleriyle baş başa bırakan yetkililerden hesap sormalıyız. Mazlum Suriyelilere düşmanlık etmek, ne kardeşlikle ne de insanlıkla bağdaşır. Bu tutum, halklar arasında düşmanlığı ve ırkçılığı büyütmekten başka hiçbir şeye yaramayacaktır” dedi.

Emre, “Suriye’de ve Irak’ta IŞİD gibi terörist çeteleri destekleyerek iç savaşa açıktan taraf olanlar, “Biz büyük ülkeyiz, Suriyelilere kucak açıyoruz” diyenler, 400 bin mülteciyi hiçbir çözüm üretmeden ve sorumluluk almadan Antep halkının üzerine atanlar şimdi neredeler?
Mülteciler ülkelerinden savaş yüzünden geldiler ve bu savaşta kimin parmağı varsa sorumlu da onlardır. AKP’nin mezhepçi ve halklar arasında düşmanlığı kışkırtan savaş yanlısı dış politikasının acı sonuçlarını, Türk, Kürt, Arap, Türkmen; Suriyeli, Rojavalı, Türkiyeli yoksul halklar, işçi ve emekçiler olarak birlikte yaşıyoruz” dedi.
Emre, son olarak perşembe günü Yeşilsu da saat 17.30 da ‘Irkçılığa ve savaşa karşı kardeşlik yürüyüşü’ yapacaklarını söyledi. Cihan Ölmez


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *