Her Ramazan ayı öncesinde görülen gıda ürünlerindeki fahiş artışlarının ne yazık ki bu sene de görüldüğünü kaydeden Yılmaz, “Ahilik kültüründen gelen, tartıya önem veren, stokçuluktan kaçınan bir geçmişe sahip olmamıza rağmen bugün yaşadıklarımız bize, ahlaktan, doğruluktan ve dürüstlükten ne kadar uzaklaştığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.
Şatafatlı iftar sofralarından uzak dursak daha iyi olmaz mı?”
Yılmaz, “Yaşanılan deprem ve ardından sel felaketlerinin ardından Ramazan ayına ulaşmış bulunuyoruz. Yüreğimiz derin acılar içerisindeyken oturduğumuz iftar sofralarında yediğimiz lokmalar boğazımızdan geçmez iken, kuş sütünün eksik olduğu şatafatlı iftar sofralarından uzak dursak daha iyi olmaz mı?” diye konuştu.
Otel ve restorana vereceğimiz para ile deprem bölgesine yardımda bulunalım
“Ramazan sadece aç susuz kalmak değil” diyen Yılmaz, “Ramazan açlık ve susuzluğun yani yokluğun ne olduğunu idrak ederek lokmalarımızı ihtiyaç sahipleriyle paylaştığımız mübarek bir ayın ismi. Hal böyleyken israftan kaçınarak, otel ve restoranlarda açacağımız iftarlardan vazgeçerek buraya vereceğimiz paralarla deprem bölgesindeki kardeşlerimize yardımda bulunalım” önerisinde bulundu. Özer Karınca