Yerli-yabancıların turlara ciddi taleplerinin olduğunu vurgulayan Yılmazer, “En fazla butik turları seviyoruz. Çünkü bu tür turlarda insanlar ne istediğini, nereye bakması gerektiğini bilerek geliyor. Rehberlerimiz son derece donanımlı. Alt yapımız çok kaliteli ve otellerimiz çok iyi” dedi.
Birbirinden güzel kaliteli müzeler açıldı
Gaziantep’in kültürünü yansıyan birbirinden güzel kaliteli müzelerin açıldığını kaydeden Yılmazer, “Gaziantep İpekyolu üzerinden bulunan tarihi bir kent. Bundan dolayı han, hamam ve tarihi-ören yerlerimiz fazla. İpek Yolu üzerindeki tek baharat müzesi şehrimizdeki Rayiha Baharat Müzesi. Çok özel bir konsept ile hazırlanmış müzenin üst katında kaliteli akşam yemeği yenebilecek bir restoran bulunuyor. Böyle bir yerin açılmasına çok sevindik. Çünkü 3 geceli konaklamalı turlarda baklava ve kebap dışından ne yedireceğiz telaşına düşüyorduk. Ancak bu müze ile hem çağdaş hem de geleneksel yüzümüzü turistlere gösterebileceğiz” şeklinde konuştu.
Yılmazer, “Panorama 25 Aralık Müzesi’nin bahçesinde Havara kitap, cafe ve restoran şeklinde bir mekân açıldı. Atık malzemelerden dizayn edilen bu mekanda çalışanların ve hizmet edenlerin tamamı kadınlardan oluşuyor. Kadınlar, annelerinin geleneksek yemekler yapıyorlar ve sunuyorlar. Aynı zamanda çayınızı ya da kahvenizi yudumlarken kitap okuyabiliyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Udma Peynir Müzesi’ne değinen Yılmazer, “Udma Peynir Müzesi’ndeki kahvaltının son derece iddialı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun gibi güzel mekanlar biz turizmciler açısından artı bir değer. Bölgeyi hem gelenek hem görenek hem de alt yapısının kalitesini çok rahat tanıtabiliyoruz. Kentimizin tam bir turizm kenti olduğunu söyleyebiliriz.
Kahramanmaraş depremlerinin turizm sektörü üzerindeki olumsuz etkisinin yavaş yavaş azaldığını ifade eden Yılmazer, “Gaziantep merkez depremden çok az zarar gördü, en fazla zararı İslahiye ile Nurdağı ilçelerimiz gördü. Gaziantep’te deprem var algısı söylentisi insanları korkuttu ve ama o dönemlerde kentimiz üst olarak kullanıldı. Çünkü otellerimiz hizmet veriyordu, doğalgaz, elektrik ve su konusunda herhangi bir sıkıntı yoktu. Fakat kent üzerindeki algıyı kırmak zaman aldı” açıklamasını yaptı.

YAYINLAMA: 06 Eylül 2023 / 20.56
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2023 / 21.00
Gaziantep’in bir turizm kenti olduğunu sözlerine ekleyen Arsan Travel Yönetim Kurulu Başkanı Ayşe Nur Yılmazer, İlkbahar ve sonbahar sezonunun başladığına dikkat çekerken, yerli ve yabancı turistlerin gelmeye başladığını belirtti.
İlginizi Çekebilir

SYDV’nda yardımlar durdu
#Güncel / 01 Eylül 2025

Açlık, sefalet ve yoksulluk içinde yaşam sürdürüyoruz
#Güncel / 31 Ağustos 2025

Yeni adli yıl başlıyor
#Güncel / 31 Ağustos 2025

Okullarda uyum haftası başladı
#Güncel / 31 Ağustos 2025

İkinci dünya savaşı şartlarında çıkarılan Varlık Vergisi’ni andırıyor
#Güncel / 31 Ağustos 2025

Sorunun çözümü sağlıkta şiddete son vermek
#Güncel / 31 Ağustos 2025
Yorumlar
Yorumlar
Kendi koyacağınız özel bir adla yorum yapmak için giriş yapabilir veya kayıt olabilirsiniz.
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *