ANASAYFA arrow right Güncel

Yeşil alan yerine beton yığını dikildi

Yeşil alan yerine beton yığını dikildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.43
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.43
Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde yükselen beton ucubeler, kent halkının tepkisini çekiyor… Vatandaş soruyor, “Bu nasıl bir belediyecilik, hangi zihniyetin ürünü?”
Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde yükselen beton ucubeler, kent halkının tepkisini çekiyor… Vatandaş soruyor, “Bu nasıl bir belediyecilik, hangi zihniyetin ürünü?”

Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki bazı bölgelerde betonları yıkıp, park ve yeşil alan yapmasına karşın, Zübeyde Hanım Bulvarı üzerindeki eski Karmen Çiçek’in yeri olarak bilinen alana, bölgenin kaksına aykırı olarak çok katlı binalar dikilmesine izin verilmesi, “Bu kararı veren ve uygulatanlar kente ihanet ediyor” şeklinde yorumlandı.

Emsallar 4-5 katlı
Ranta dayalı belediyecilik örneklerinden biri daha Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde hızla yükseliyor. Gaiantep’in yaşanılır kent haline getirilmesi gerekirken, bulvar üzerinde, emsallere aykırı olarak çok katlı yapılaşmaya izin verilmesi ve yeşil alan olarak kalması gereken bölgenin belediye tarafından rant alanına çevrilmesi, vatandaşın dikkatinden kaçmıyor. Bu ranttan kimlerin ne kadar beslendiği soruluyor. Bulvar üzerinde bu yapılaşmaya izin verip, göz yumanlara kentin geleceğine vurdukları ağır darbeler nedeniyle tepki gösteriliyor.

Katliama nasıl izin verildi?
Aynı bulvar üzerinde 100. Yıl Parkı içerisinde kalan benzer yağılaşmaya büyükşehir tarafından ruhsat verilmediğine dikkat çekilerek, “İlçe belediyesi nasıl böyle bir katliama ve ucubeye izin verdi, büyükşehir böyle bir projeye neden onay verdi. Zaten inşaat başlı başına bir ucube, beton yığını… Ve sağına soluna baktığınızda 4-5 katlı binalar var. Fakat nedense bu ada içerindeki binalar 10-20 kata doğru çıkıyor. Vatandaşı bu kadar aptal yerine koymak, ranta bu kadar göz yummak ayıp ve günah değil mi? Bunun vebali kimin boynunda? Bu yapılaşmaya hangi vicdanlar izin verdi” diye tepkisini dile getiren vatandaşlar, “Çağdaş belediyecilik bu mu? Yaşanabilir kent böyle mi yaratılacak” diye soruyor.

Rant belediyecili bu olsa gerek!
“Güya Şehitkamil’de yeni alanlar imara açılarak rantın önünün önünün kesileceğini iddia edenler, yeni bölgeleri yağılaşmaya açarak, nefes alınabilir bir şehir yaratmak yerine neden kentin merkezinin rant uğruna soluğunu kesiyorlar” diyen vatandaşlar, büyükşehirin bu yanlış uygulamalara izin vermemesi gerektiğine vurgu yapıyorlar.Adem kesenek

Burası eski Karmen Çiçek’in yeri. Binalar arasında adeta bir nefes alanı idi. İçerisinde onlarca yeişmiş ağaç vardı, şimdi artık beton yığını var…

Vatandaş, “Hani Şehitkamil’de yeni alanlar imara açılıyordu” diye sorarken, kentin göbeğinde yeşil alan olarak değerlendirilmesi gereken yerlere çok katlı yapılaşma izni verilmesine akış erdiremediklerini ifade ediyorlar. “Zübeyde Hanım Bulvarı üzerinde eski Karmen Çiçek’in yeri olarak bilinen, kentin en değerli yerine, özel olarak çok katlı yapılaşma izni verilmesi ve kentin nefes borularının göz göre göre toıkanması rant belediyeciliği değil de nedir?” diye soruluyor.


Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *