ANASAYFA arrow right Güncel

Yetkisi olmadan Covid-19 testi yapanlara cezai işlem geliyor

Yetkisi olmadan Covid-19 testi yapanlara cezai işlem geliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.41
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.41
Sağlık Bakanlığınca, ülke genelinde 44 ilde 73 merkezin "Covid-19 Tanı Laboratuvarı" olarak yetkilendirildiği, yetkisi o
Sağlık Bakanlığınca, ülke genelinde 44 ilde 73 merkezin "Covid-19 Tanı Laboratuvarı" olarak yetkilendirildiği, yetkisi olmadığı halde tanı testlerini çalıştığı tespit edilen merkezler hakkında yasal inceleme ve cezai işlem başlatılacağı bildirildi.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından, yeni tip koronavirüs (covid-19) tanı laboratuvarı yetkilendirilmesine ilişkin resmi yazı, 81 ilin valiliklerine gönderildi.
Türkiye'de de hızla yayılmaya devam eden covid-19 kaynaklı enfeksiyonların tanısının Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü (HSGM) Mikrobiyoloji Referans Laboratuvarı ve Biyolojik Ürünler Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldüğü belirtilen yazıda, "Bu amaçla ülke genelinde laboratuvar tanı kapasitesinin artırılmasına yönelik covid-19 Tanı Laboratuvarlarının yetkilendirilme çalışmaları başlatılmıştır" ifadesine yer verildi.
44 ilde 73 tanı laboratuvarı
Yazıda, yer verilen bilgiler şöyle sıralandı:
* Ülke genelinde hizmet vermek üzere 37 covid-19 Tanı Laboratuvarı HSGM tarafından resmi olarak 21 Mart 2020 tarihi itibarıyla yetkilendirilmiştir. Bu laboratuvarlara ilaveten yetkilendirilmiş 36 covid-19 Tanı Laboratuvarı listesi yer almaktadır. Ülke genelinde toplam 44 ilde, 73 merkez covid-19 Tanı Laboratuvarı olarak yetkilendirilmiştir. İlgili laboratuvarlara covid-19 yetkilendirme ve protokol formları e-posta aracığıyla gönderilmiştir. Yetkilendirme ve protokol formları imzalanıp tarafımıza ulaştığında merkezler aktif olarak çalışacaklardır.
* HSGM tarafından resmi olarak yetkilendirilmemiş kamu, üniversite hastaneleri ve özel laboratuvarların covid-19 tanısına yönelik herhangi bir test yapma yetkileri bulunmamaktadır. Yetki verilmediği halde covid-19 tanı testlerini çalıştığı tespit edilen merkezler hakkında yasal inceleme ve akabinde cezai işlem başlatılacaktır. bianet
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *