Başarıları ödüllendiren bir yönetim anlayışıyla görevini sürdüren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, başarılı kariyerlerin zeminine katkıda bulunmaya devam ediyor. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, son olarak Şehitkamil ilçe sınırları içerisinde eğitim gören ve 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk binlik dilime girme başarısı gösteren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.
Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa; Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ermeydan, okul idarecileri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Programda konuşan Şehitkamil Kaymakamı Abdül Kadir Duran, şu ifadeleri kaydetti: “Öncelikle bu başarının elde edilmesi noktasında gayret gösteren öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi, idarecilerimizi ve bu süreçte onlara destek olan ailelerini canı gönülden kutluyorum. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu programı bize hazırlayıp sizlere bu hediyeleri takdim etme fırsatı veren belediyemize de çok teşekkür ediyorum. Eğitim-öğretimle ilgili söyleyecek çok şeyim olmasına rağmen bugün kısa konuşacağım. Sevgili gençler, artık siz eğitim-öğretim hayatında diyebilirim ki üzerinize düşen şeylerin büyük bir kısmını yerine getirmişsiniz. Ve üniversite sınavında ilk bine girmişsiniz. Bu büyük bir başarı gerçekten. Hepinizin gözlerinden öpüyorum. Üniversite okumak demek gençler, yüksek lise okumak demek değildir. Üniversite okumak demek, hayata hazırlanmak demektir. Hayata hazırlanmak sadece ve sadece ders çalışmak ve ders okumakla olan bir şey değildir. Siz bugün artık Türkiye'nin en güzide üniversitelerinde okuyabilme hakkını elde etmiş durumdasınız. Okuduğunuz üniversitelerde lütfen kendinizi hayata hazırlayın. Benim sizden ricam bu. Yani sosyal faaliyetler yapın. Spor yapın. Tiyatroya gidin, sinemaya gidin, arkadaşlarınızla gezin. Yaşadığınız şehri de tanıyın. Yaşadığınız şehri tanımak da bir noktada sizi hayata hazırlar. Bundan sonraki üniversite hayatınızda hepinize başarılar diliyorum. Üniversite hayatında derslerinize dikkat edin. Kendinizi farklılaştırın ve kendinizi lütfen hayata hazırlayın. Hepinize saygılar sunuyorum. Sağ olun.”
Programda konuşan Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, şu sözleri kullandı: “Öğrencilerimizin ödüllendirilmesi konusunda Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'nun çok büyük bir desteği var. Ben bu konuda hem kendilerine hem ekibine canıyürekten teşekkür ediyorum. Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Bey göreve geldiği günden beri hakikaten Türkiye'yi örnek teşkil edecek birçok projeye imza atıldı. Bu projelerimizin büyük bir kısmı devam ediyor. Ve her gün bu projelerimize yenileri ekleniyor. Değerli Başkanımız, ödüllendirerek hem öğrencilerimizi hem bizleri de mutlu etmiştir. Sizler ailelerinizi mutlu ettiniz gençler. Annenizi, babanızı mutlu ettiniz. Şehitkamil'i mutlu ettiniz. Türkiye'yi mutlu ettiniz. Biz de mutlu olduk. Siz de mutlu oldunuz. Bakın ne güzel. Hep gönlümüz ve kalbimiz, iyiliklerden taraf olsun.”