ANASAYFA arrow right Güncel

Yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum ediliyoruz

Yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum ediliyoruz
YAYINLAMA: 02 Mayıs 2024 / 20.05
GÜNCELLEME: 02 Mayıs 2024 / 20.05

Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ve Aile sağlığı merkezi çalışanları ve hekimleri  “Vergide Adalet İstiyor” eylemlerini sürdürüyor

Sağlık çalışanların yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edildiğini söyleyen Dr. Ayşegül Ateş Tarla, “Sağlık çalışanları olarak kısa sürede yüksek vergi dilimine girip haksızca ve adaletsizce ücret kesintilerine maruz kalıyoruz. Vergide adalet sağlanana dek eylemlerimiz devam edecek” açıklamasını yaptı.

Her ay ücret kaybı yaşıyoruz

Sağlık çalışanlarının ve hekimlerin her ay ücret kaybı yaşadığını vurgulayan Tarla, bir sağlık çalışanının ocak ayında aldığı maaşı yıl sonuna alamadığını, çünkü mart ve nisan ayında anında vergi dilimine girdiğini belirtti. “Yüzde 15 ile başlayan vergi dilimleri yüzde 35 hatta 40’a kadar yükseliyor. Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda 35’e varan vergi kesintilerine son verilmesini istiyoruz. Ücretlerimizden yapılan vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla yüzde 15’e sabitlenmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Büyük özveri ile çalışan sağlık çalışanları yüksek vergi altına eziliyor

Vergide adalet sağlanana kadar eylemlerin süreceğine ifade eden Tarla, “Sağlık çalışanları olarak kısa sürede yüksek vergi dilimine girip haksızca ve adaletsizce ücret kesintilerine maruz kalıyoruz. Yani büyük özveri ile çalışan sağlık çalışanları yüksek vergi altına eziliyor. Biz bunu asla kabul etmediğimizi bir kez yinelemek istiyoruz” ifadelerin yer verdi.   

Yüksek enflasyon karşısında maaşlarımız buharlaşıyor

Türkiye genelinde gerçekleştirilen anketlere göre Nisan ayının ek vergi kesintilerinin 10 liraya yaklaştığını sözlerine ekleyen Tarla, ankete katılan aile hekimliği çalışanlarının dörtte birinden performans kesintilerinin yapıldığını kaydetti. “Sağlık çalışanları olarak yoksulluk sınırı altında yaşamaya mahkum edildik. Aile Hekimliği çalışanlarından her ay yüksek vergi kesildiğini enflasyona bağlı olarak alım gücümüzün azaldığını ve maaşlarımızın buharlaştığını her platformda dile getirdik. Ancak bu zamana kadar hiçbir talebimiz ve istediğimiz ne duyuldu ne de yerine getirildi. Dolayısıyla bu konudan çok muzdarip olduğumuzu söyleyebiliriz” diye konuştu.  

Çalışanların sırtına yüklenen yüksek vergi kesintilerinden vazgeçilmeli

“Bizler ücretli kesim olarak 1 Mayıs ta, alanlarda sorunlarımızı ve sıkıntılarımızı dile getirdik. Bundan sonrada getirmeye devam edeceğiz” diyen Dr. Ayşegül Ateş Tarla, sözlerini şu şekilde bitirdi: “Haklarımızı almak için mücadelemizi büyüteceğiz ve sürdüreceğiz. Halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi ve vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadeleye halkımızın desteğini hissediyoruz. Bir an önce çalışanların sırtına yüklenen yüksek vergi kesintilerinden vazgeçilmeli.”

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *