ANASAYFA arrow right Güncel

Yolumuza Yeşil ve Sol Parti olarak devam edeceğiz

Yolumuza Yeşil ve Sol Parti olarak devam edeceğiz
YAYINLAMA: 06 Eylül 2023 / 20.54
GÜNCELLEME: 06 Eylül 2023 / 20.55
Halkların Demokrat Partisi (HDP) Gaziantep İl Eş Başkanı Avni Binici, “HDP dinlenmeye çekildi. Yolumuza Yeşil ve Sol Parti olarak devam edeceğiz. Partinin isminden tutunda parti tüzüğüne kadar birçok öneri geldi. Bu süreci tamamen halkın görüş ve önerileri doğrultusunda ilerleteceğiz” dedi.

Kongre sürecinden sona il ve ilçe kongrelerimizi yapacağız
8-9 ve 10 Eylül tarihlerinde genel konferans gerçekleştireceklerini söyleyen Binici, “Bu konferansta her şeyi masaya yatırıp, kararlar aldıktan sonra Yeşil ve Sol Parti ile kongreye gideceğiz. Kongre sürecinden sona il ve ilçe kongrelerimizi yapacağız. Dolayısıyla bundan sonra siyasetimizi Yeşil ve Sol Parti olarak sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
HDP siyasette var olacak ama dinlenmeye çekildi
Binici, “HDP siyasette var olacak ama dinlenmeye çekildi. O nedenle Türkiye siyasetinde kendisini var etmek isteyen herkes Yeşil ve Sol Parti çatısı altında toplanabilir. Bu parti ile kendi tüzüğümüzü tam olarak işleteceğiz. Ortak kararlar sonrasında partinin genel merkez ve yerel kadroları netleşecek. Çatı parti artık Yeşil ve Sol Parti olacak” diye konuştu.
Parti örgütü ile toplantılar sonrasında
MYK’da değerlendirmeler yapıldı
Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini kaydeden Binici, “Mevcut durumu her yönüyle tam olarak masaya yatırıp, sorunlarımızı halkımız ve parti örgütümüzle konuşarak yeni bir süreç başlattık. Bu süreç içerisinde halkımız, il eş başkanları ve parti örgütü ile toplantılar sonrasında MYK’da değerlendirmeler yapıldı” açıklamasında bulundu.
Bizim için esas olan halkımızın ve tabanımızın ne söylediği

Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partinin çıkarları doğrultusunda çalışmadıklarını sözlerine ekleyen Binici, “Türkiye’de yeni bir demokratikleşme sürecinin başlaması için parti olarak birçok noktada ödün verdik. Parti çıkarlarından çok ülke siyasetini olumlu etkileyecek adımlar attık. Ancak buna karşın CHP bunu farklı değerlendirmeye çalıştı. Bu yüzden de ciddi tepkilerle karşı karşıya kaldık. Bizim için esas olan halkımızın ve tabanımızın ne söylediği” şeklinde konuşma yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *