ANASAYFA arrow right Güncel

Yüksek enflasyon, faiz ve kur en büyük sorunlarımızın başında geliyor

Yüksek enflasyon, faiz ve kur en büyük sorunlarımızın başında geliyor
YAYINLAMA: 25 Nisan 2024 / 19.52
GÜNCELLEME: 25 Nisan 2024 / 19.52

Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticileri Vakfı tarafından Bölge Mali Müşavirleri, KOBİ’leri ve Girişimcilere yönelik “Dijitalleşmenin Kaldıraç Etkisi” konulu konferans düzenlendi.

GSO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Can Koçak, “Yüksek enflasyon, yüksek faiz ve yüksek kur en büyük sorunlarımızın başında geliyor. Ekonomi de öngörülebilirlik ve güven ortamının tesisi için bu sorunu aşmak ve istikrarı tesis etmek zorundayız. Bunu da ancak daha fazla üretim ve ihracatla gerçekleştirebileceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Ekonomimizi düzlüğe çıkarmak durumundayız

Teknoloji ile birlikte tüm dünyada büyük bir değişim ve dönüşümün yaşandığını ifade eden Koçak, “Konvansiyonel savaşlar bitti dediğimiz noktada Rusya-Ukrayna savaşı ve bölgemizdeki gerilimler, sadece bölgemizi tüm dünyayı etkiliyor. Gerçek şu ki ekonominizin gücü kadar dünyada söz sahibi oluyorsunuz. Bu sebeple ülke olarak son dönemde yaşadığımız sorunları aşarak, ekonomimizi düzlüğe çıkarmak durumundayız” dedi. 

İş yapma şekillerimizi temelden değiştiren bir güç var karşımızda

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, “Birbirimize konum atmadan buluşamadığımız bir zamanda yaşıyoruz. Dijital dönüşüm yaşamımızın her alanına girmiş durumda. İş dünyasını, toplumu ve bireysel yaşamlarımızı kökten değiştirmekte. Ama biz ne yazık ki kur, faiz, enflasyon gündeminden çıkıp enerjimizi zamanın ruhunu yakalamaya, dijitalleşme yolculuğuna harcayamıyoruz. İş yapma şekillerimizi temelden değiştiren bir güç var karşımızda. Bu güce adapte olmak, risklerini ve fırsatlarını görmek zorundayız ki varlığımızı devam ettirebilelim” şeklinde konuştu.

Bu yolculuğa herkesin çıkması gerek

Hem pandemi döneminde hem de bölgemizi vuran deprem felaketinde dijitalleşmenin rekabet üstünlüğünün yanı sıra dayanıklılık ve iş sürekliliği için ne kadar önemli olduğunun anlaşıldığını kaydeden Yıldırım, “Dijital dönüşümün global çapta bir kalkınma hareketi haline geldiği çağımızda işletmesini geleceğe taşımak isteyen KOBİ’ler de artık bu dönüşüme katılmak zorunda. Ancak İş dünyası az önce ifade ettiğim gibi enflasyon, faiz, kur sarmalından çıkıp dijitalleşmeye, yeşil dönüşüme, risk yönetimine çok sınırlı bir şekilde enerji harcayabiliyor. İşte bizim gibi kurumlar da üyelerini bu alanda destek olacak projeler geliştiriyor. Onlara yol göstermeye çalışıyor. Dijitalleşme varış noktası olmayan, sürekli güncellenen bir yolculuk ve bu yolculuğa herkesin çıkması gerek” vurgusu yaptı.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *