ANASAYFA arrow right Güncel

Yüzlerce öğrenci umreye gönderilerek, kaynaklar israf ediliyor

Yüzlerce öğrenci umreye gönderilerek, kaynaklar israf ediliyor
YAYINLAMA: 21 Ocak 2024 / 21.22
GÜNCELLEME: 21 Ocak 2024 / 21.30

Belediyenin görevi, dine yatırım yapmak mı, kentin sorunlarını çözmek mi?

 

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve Yitik Cennet dersinden sınava girerek okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 174 öğrenciyi daha Umre’ye gönderildi. Son yıllarda, yüzlerce öğrenci bu şekilde umreye gönderilerek belediyenin kaynakları dindar nesil yetiştirme amacı için kullanılarak israf ediliyor.

Şahinbey Belediyesi eski meclis üyesi CHP’li Uğur Kalkan, AKP’li belediyenin son 10 yılda 498 arsasını satışa çıkardığını, arsa satışlarından en az 3,3 milyar TL gelir elde edildiğini açıklamıştı. Kamu mallarının fütursuzca satışı yetmiyormuş gibi, bu paralar öğrencileri umreye göndermek için belediyenin üstüne vazife olmayan işlere harcanıyor.

Şahinbey Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gaziantep İl Müftülüğü ’nün birlikte organize ettiği projede Yitik Cennet kitabından sınava giren ve okullarında 1’nci, 2’nci ve 3’üncü olan 174 öğrenci gece sabaha karşı 03:00’da Umre’ye uğurlandı.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, genç yaşta Umreye gitmenin çok önemli olduğuna dikkati çekerek, “Şahinbey Belediyesi olarak 6’ıncısını düzenlediğimiz Umre ödüllü kitap okuma yarışmasında her okulun 1’nci, 2’nci ve 3’üncülerini Umre’ye gönderiyoruz. 174 öğrencimizi kutsal topraklara uğurladık. Böylece şu ana kadar 933 öğrencimizi Umre ’ye göndermiş olduk. Genç yaşta Mekke’yi Medine’yi ziyaret etmek her insana nasip olmaz. İnşallah oraya gidip ibadetlerini yapıp, bizlere de ülkemize de dua edecekler. Allah yollarını ve bahtlarını açık eylesin” dedi.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *