ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

90 bin öğrenci, öğrencinin eline bakıyor!

90 bin öğrenci, öğrencinin eline bakıyor!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.53
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.53
Milli Eğitim Müdürlüğü, okulların kapanmasıyla birlikte bir üst sınıfa geçen öğrencilerin kitap bağışı yapmalarını isteyerek, kırsal alanda öğrencilerin zor durumundan kurtarılmasını istedi.
Okulların tatil olmasına bir hafta kala, Milli Eğitim Müdürlüğü, sınıfını geçen öğrencilerin kırsal alanda eğitimini sürdürmeye çalışan öğrencilere yardım elini uzatmalarını istedi. Kırsal alanda ve köylerde okuyan 90 bin fakir öğrencinin eğitim gördüğünü söyleyen Milli Eğitim Müdürü Sait Çiftdoğan, işe yaramayan kitapların kendilerine devredilmesini veya fakir öğrencilere verilmesini istedi.
Gaziantep’te ilk ve ortadereceli okullarda okuyansöğrenci sayısını halen 255 bin olduğu bildirildi. Bu sayının gelecek yıl 280 bin olacağı bildirilirken, maddi sıkıntılar yüzünden eğitim yapamayan öğrencinin bile olduğunu vurgulayan, Milli Eğitim Müdürü Sait Çiftdoğan, sınıf geçen öğrencileri seslenerek, kitaplarından fakir öğrencilerin faydalanması için yardımcı olmalarını istedi. Çiftdoğan, şunları söyledi:
“Kitaplar bir köşeye atılacağına, fakir öğrenciler sevindirilsin. Biz ödünç kitap veriyoruz ama hepsini yetiştiremiyoruz. Kırsal alan ve köylerde bir kitaba 5 öğrenci çalışıyor, böylece eğitimin kalitesi de düşmüş oluyor. Öğrencilerin bu konuda hassas davranmalarını istiyorum, böylece binlerce öğrenciyi mağduriyetten kurtaracaklar. Mezun olacak 7 bin öğrenci de kitabını Milli Eğitime bağışlasın” dedi.





Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *