ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

10 bin “yüzsüz”

10 bin “yüzsüz”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.54
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.54
Bağ-Kur’un 70 bin üyesinden 10 bininin hiç prim yatırmadığı ortaya çıkarken, bu üyelerin kuruma verdiği zarar ise 1 milyar lira… Prim yatırmadan emekli olmak isteyenler büyük bir faiz yüküne katlanacak
Gaziantep’te üyesi olduğu kuruma hiç prim yatırmayanların emekli olmak için byük bir faiz yükü altına girecekleri bildirildi. 1972 yılından bu yana Bağ-Kur Gaziantep Müdürlüğü’ne 10 bin üyenin aylık priminin hiç yatırmadığı ortaya çıkarken, 60 bin üyenin yatırdığı prim miktarının 4,5 milyar lira olduğu bildirildi. Ancak prim yatırmayanlar kuruma üye oldukları için ilaç parası indiriminden yararlandıkları belirtiliyor.
Bağ-Kur İl Müdürü Feyzullah Bayındırlı, 18 bini tarım sigortası olmak üzere 70 bin üyeleri olduğunu, hiç prim yatırmadıkları belirlenen 10 bin kişiden 3008’inin icra yoluyla mahkemeye verildiğini söyledi. 21 yıldır prim yatırmayan üyelerinin bili olduğunu, ancak bunların emekli olmak için yıllardır biriken faiz ile birlikte primlerini yatırmak zorunda kalacaklarını kaydetti. Bayındırlı, şöyle devam etti:
“18 bin tarım sigortalı çiftçi üyemiz var. Bunlardan prim toplamak o kadar zor olmuyor. Yeni bir uygulama ile çiftçilerin Bağ-Kur primi, TMO’ya getirdiği ürününün alımı sırasında alacağından yüzde 3’lük kesinti ile tahsil ediliyor. Çiftçi üyelerimizden bir sorunumuz yok. Ama yıllardır hiç prim yatırmayanlar kurumu zora sokuyor. Kurumun bu üyeler yüzünden kaybı 1 milyar!

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *