ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

“300 milyarlık borcun altındayız..”

“300 milyarlık borcun altındayız..”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.25
BAĞ-Kur Genel Müdürü Rıdvan Selçuk, prim yatırma oranın büyük ölçüde düşmesinin, gelirlerini çok azalttığını ve sıkıntıya düştüklerini belirtti.
Rıdvan Selçuk, BAĞ-Kur ve diğer emeklilerin banka önlerinde sıkıntı çekmelerini önlemek amacıyla, mevcut banka sayılarının arttırılacağını söyledi. BAĞ-Kur Genel Müdürü Rıdvan Selçuk, prim yatırma oranın büyük ölçüde düşmesinin, gelirlerini çok azalttığını ve sıkıntıya düştüklerini belirtti.
Ticaret odasını ziyaret eden BAĞ-Kur Genel Müdürü Rıdvan Selçuk’a Oda Başkanı Mehmet Aslan, sorunlurı aktardı ve banka önlerinde emeklilerin yığılmalarının önlenmesi gerektiğini söyledi.
BAĞ-KUR Genel Müdürü Rıdvan Selçuk, Gaziantep’teki temaslarını tamamlayarak Ankara’ya döndü. Selçuk, devletten aldıkları 70 milyar liralık vergi iadesinin yüzde 50sini sağlığa aktardıklarını, Gaziantep’te eczacı ve vatandaşlara 6 milyar lira borçlu olduklarını söyledi. BAĞ-Kur Genel Müdürü Rıdvan Selçuk, Gaziantep’e iki gün önce eczacılar ve Bağ-Kur’lulara dağıtılması için 1 milyar lira para gönderildiğini sözlerine ekledi. Bağ-Kur İl Müdürlüğünün bina sorununa çözüm bulmak için Gaziantep’e gelen Rıdvan Selçuk, Ticaret Odasını ziyaret ederek Oda Başkanı Mehmet Aslan ile görüşme yaptı ve kentte yeni bir bina yapımı için yardım istedi. GTO Başkanı Mehmet Aslan, emeklilerin banka önünde sıra beklemesiyle çile çekildiğini ve eczacılarında 1 yıldır Bağ-Kurdan para alamadıklarını belirtti. Aslan, Bağ-Kurluların yüzde 25lik zammı bile henüz verilmedi, hepsi perişan durumda diye konuştu.
Bağ-Kurluların farklı maaşlarının Mart ayında verileceğini müjdeleyen Rıdvan Selçuk, banka önündeki yığılmaları önlemek amacıyla, maaş dağıtımı yapan banka sayısının arttırılacağını kaydetti. 300 milyar liralık borç altına girdiklerini kaydeden Selçuk şunları söyledi: “Hemen hemen tüm kurumlara borcumuz var. Devletten aldığımız 70 milyar liralık vergi iadesinin 35 milyar lirasını sağlık harcamalarına ayırdık. Bağ-Kurlunun prim borcunu ödemesi geçen yıllara oranla hayli düştü. Buna paralel olarak ta sağlık sorunu tabi ki büyüyor. Bu bizi çok büyük sıkıntıya düşürdü. Emeklilerin banka önünde yığılmasını önlemek için banka sayısını arttırmayı düşünüyoruz”
Gaziantep Bağ-Kur İl Müdürlüğüne yeni bina için İstasyon Caddesi’nde ki Ali İhsan Tahtacı Hastanesi üzerinde duruluyor. Bu bina olmazsa, şu anda Suburcu Caddesi üzerinde bulunan binanın arka kısmının genişletilmesi düşünülüyor.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *