ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

8 milyarlık kredinin 2 milyarı icrada!

8 milyarlık kredinin 2 milyarı icrada!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.52
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.52
Ziraat Bankası çiftçiye verdiği kredinin karşılığını alamayınca hem tarlaya ipotek koydurdu hem de üreticiyi icraya verdi. 350 çiftçi hakkında haciz işlemlerine başlandı
GAP’a hazırlanan üretici kendini icranın kapısında buldu. Ziraat Bankası, çiftçiye verdiği 8 milyar liralık kredinin 2 milyarını alamayınca üreticinin tarlasına ipotek koydurdu ve haciz işlemlerine de başladı.
Ziraat Bankası’ndan alınan bilgiye göre, Gaziantep’te bir yıl içinde 850 çiftçiye kredi verilirken, 60 çiftçiye 270 milyon liralık sulama amaçlı kredi aldı. 5 milyon liradan az krediye yıllık yüzde 43,5 milyondan fazla kredilere de yüzde 50 faiz uygulanıyor.
Ziraat Bankası Müdürlüğü yetkilileri, çiftçiye sadece ürünün ekimi sırasında kredi verildiğini, hasat döneminden sonra da kredinin ödenmesine başlandığını söylediler. 850 çiftçiye 8 milyar liralık kredi verildiğini söyleyen banka yetkilileri, önceki yıllara oranla kredi talep eden çiftçi sayısında yüzde 60 oranında artış olduğunu bildirdiler. Yetkililer, 4 bin ortağı bulunan Tarım Kredi Kooperatiflerine de 14 milyar lira kredi verildiğini belirtiliyorlar.
Yetkililer, kredi talep eden çiftçinin tarlasının tapusunu gösterdiği ve Köy İhtiyar Kurulu heyetinden belge getirdiğini söyleyerek, “Köylere düzenli olarak geziler düzenleyip, çiftçileri krediler konusunda bilgilendiriyoruz. Verdiğimiz krediyi alamayınca mecburen icraya başvuruyoruz. 2 milyar liraya yakın kredi alan 350 çiftçi parayı ödemeyince icraya verildi. İşçiler, istedikleri ürünü alamadıkları için parayı ödemeyediklerini öne sürüyorlar” dediler. Ziraat Bankası yetkilileri, tarım sektörünü yılık yüzde 34 ile 43 faiz oranı ile 5 milyon liraya kadar gübre kredisi verildiğini de söylediler.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *