ANASAYFA arrow right 20 Yıl Önce

19 ton tütün piyasaya sürüldü

19 ton tütün piyasaya sürüldü
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.26
Tütüncülerin 80 bin liraya verdiği tütünü, TEKEL 60 bin liraya satıyor…
Tütüncülerin 80 bin liraya verdiği tütünü, TEKEL 60 bin liraya satıyor…
TEKEL, tütüncülerle yarışıyor!..
Büyük umutlarla Gaziantep’e gelen tütün satıcıları bugünlerde zor günler yaşıyorlar. Sebze Hali yananda tütün satan esnaf, en kaliteli tütünün kilosunu 80 bin liradan satarken, TEKEL nispet edercesine aynı kalite tütünü 60 bin liradan satışa sundu. Sigaraya her defasında yapılan zamdan sonra işleri açılan tütüncülerin, bir kulağı da TEKEL’den gelecek zam haberinde.
Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır ve Bitlis bölgesinin tütününü satan yaklaşık 20 tütüncü yıllardır Sebze Hali yanında geçimlerini sağlıyorlar. En düşüğünü 8 bin liraya sattıkları tütünden geçimlerini sağlayan esnaf, TEKEL’in rekabet uygulamasından sonra güç durumda kaldı. Tütüncü Celal Ayabakan, tütün satışlarının çok düştüğünü belirterek, günlük satışların 20 kiloya düştüğünü söyledi. Ayabakan, “TEKEL’in fiyat uygulaması bizi perişan etti” diyor.
TEKEL Başmüdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, bir yıl içinde 19 ton tütün piyasaya sürüldü. Yine Gaziantep’ten son bir yılda sınır ticareti kapsamında Suriye’ye 161 bin 700 kilo tütün ihracatı gerçekleştirildi. Kentte yalnızca Araban ilçesi yakınlarında tütün yetiştirildiği, Ziraat Odası Başkanlığı’nın girişimleri sonucu Maliye ve Gümrük Bakanlığı’ndan alınacak izin ile Nizip ve Kilis yöresine de ekimi yapılacağı açıklandı.
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *